Κυριακή 13 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Συγκέντρωση την Τρίτη ενάντια στις διώξεις

Στις 9 π.μ., έξω από το Πρωτοδικείο της πόλης

Να αντισταθούν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και να υπερασπιστούν το δίκιο τους καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Κορίνθου το ταξικό τους Σωματείο, καθώς μεθαύριο Τρίτη (και στις 3 Απρίλη) σέρνονται στο Πρωτοδικείο της πόλης συνάδελφοι συνδικαλιστές, κατηγορούμενοι για δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση» της εργολάβου καθαριότητας στο Νοσοκομείο Κορίνθου (εταιρία BIOLOGICAL SERVICE), Αδριάνας Ασημακοπούλου. Η δίκη ορίστηκε για τις 9 το πρωί. Το σωματείο καλεί σε μαζική συγκέντρωση αυτή την ώρα έξω από τα δικαστήρια. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει στον εργαζόμενο λαό της περιοχής και η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ.

Το «έγκλημα» των κατηγορούμενων συνδικαλιστών είναι ότι υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην εργολάβο καθαριότητας. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Σωματείο, η εργοδοσία «επί σειρά χρόνων απασχολούσε στο συνεργείο της εργάτες καθαριότητας ανασφάλιστους, τους πλήρωνε για 4ωρη απασχόληση ενώ δούλευαν 7 1/2 ώρες με ετεροαπασχόληση και φυσικά ούτε λόγος για επιδόματα οικογενειακά, χρόνου, εξοφλητικές αποδείξεις. Κι όλα αυτά, με την ανοχή των Διοικήσεων του Νοσοκομείου Κορίνθου, που δε βλέπουν, δεν ακούν και ποτέ δε διαπιστώνουν την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συμβάσεων που υπογράφονται μεταξύ εργολάβου - Νοσοκομείου».

Η αγωνιστική, συνεπής δράση του Σωματείου υποχρέωσε την εταιρεία να ασφαλίσει τους εργάτες καθαριότητας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να πληρώσει βάσει της κλαδικής σύμβασης, να καταβάλει τα επιδόματα, να υπολογίζει προσαυξήσεις τις Κυριακές και τις αργίες. Οι ανακοινώσεις του Σωματείου «που κατήγγελλαν τον εργασιακό Μεσαίωνα» στην εν λόγω επιχείρηση και κυρίως η δράση του, αποτελούν - σύμφωνα με το Σωματείο - τη «συκοφαντική δυσφήμιση» που επικαλείται η εργοδοσία!

«Το γεγονός δεν είναι τυχαίο» τονίζει το Σωματείο στο κάλεσμά του, εξηγώντας ότι η δίωξη «έρχεται σε περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με τους εργοδότες, κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας. Εχει σχέση με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση. Εχει στόχο να φιμώσει κάθε αγωνιστική και συνεπή ταξική φωνή, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org