Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9974

Από σήμερα ο «Οδηγητής» στα περίπτερα!

Ανανεωμένος, με πλούσια ύλη, ο «Οδηγητής» κυκλοφορεί από σήμερα στα περίπτερα. Με ενθουσιασμό τα μέλη της ΚΝΕ υποδέχονται την εφημερίδα τους στοχεύοντας, με τη δράση των Οργανώσεων για τη διάδοσή του, με ακόμη πιο πλατύ άνοιγμα στη νεολαία από τα λαϊκά στρώματα, να γίνει το πρώτο έντυπο νεολαίας, γιατί... «η αλήθεια γράφεται με κόκκινο».


ΣΕΛ.  19

Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ σταθερή δουλιά για τους λιμενεργάτες

Πανεργατική αλληλεγγύη στους αγώνες των λιμενεργατών, κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ

Παραθέτοντας την καταστολή απέναντι στους εργατικούς αγώνες, η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, παραδίδοντας τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης στα πολυεθνικά μεγαθήρια.

Χτες, απεργοί λιμενεργάτες και εργαζόμενοι του Πειραιά δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής έξω από το κτίριο του ΟΛΠ ΑΕ, όπου σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε τη διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, με την οποία εργάτες και υποδομές παραδίδονται στις ορέξεις των πολυεθνικών.

Την Τρίτη, με το ίδιο θέμα συνεδριάζει το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οπως αποκαλύφθηκε, ο Γάλλος πρόξενος στην πόλη απαίτησε από τον Οργανισμό να πάρει μέτρα σε βάρος των απεργών, για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Κόσσοβο!

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική επίθεση των ΜΑΤ κατά των λιμενεργατών στον Πειραιά, που έγινε με εντολή της κυβέρνησης. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των λιμενεργατών, κατά της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και να διεκδικήσουν μαζί με όλο το λαό αποκλειστικά δημόσια λιμάνια, σταθερή εργασία για όλους.


ΣΕΛ.  4,    10   -   11

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Καμιά ανοχή στην υποβάθμιση

«Καμία ανοχή! Στους δρόμους όλα τα ΤΕΙ», ήταν το σύνθημα για τους σπουδαστές από όλη την Ελλάδα, που διαδήλωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού τους. Το κόστος και η υποβάθμιση των σπουδών, οι τεράστιες ελλείψεις στα ιδρύματα και η ανύπαρκτη επαγγελματική προοπτική ξεσηκώνουν τους σπουδαστές που απαιτούν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.


ΣΕΛ.  19

Δεν είναι είδηση!

Ο κ. Στράτος Μπαλλής της ΝΕΤ δε θεωρεί είδηση, όπως δήλωσε, το ταξίδι και το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα στη Γερμανία.

Αυτό, δύο ημέρες μετά από τη συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ.


Ερωτάται η ΕΤ1

Δυο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ και τη συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα, με την οποία καταγγελλόταν ο πόλεμος αποσιώπησης και διαστρέβλωσης της ιστορίας και των θέσεων του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ, ήρθε η νέα πρόκληση της κρατικής ΕΤ1.

Προχτές (Πέμπτη) πρόβαλε σε επανάληψη (ίσως για δέκατη φορά) μία από τις δεκάδες εκπομπές του Στ. Κούλογλου που αναφέρονται στην ιστορία του ΚΚΕ, για μια ακόμα φορά χωρίς να υπάρχει, με κανένα τρόπο και μορφή, εκπροσώπηση ή τοποθέτηση του ΚΚΕ.

Ερωτώνται οι υπεύθυνοι της ΕΤ1: Αυτή είναι αντικειμενική ενημέρωση και προσέγγιση των ιστορικών γεγονότων; Εχουν δικαίωμα οι τηλεθεατές να ακούσουν και τις θέσεις του ΚΚΕ, πολύ περισσότερο για την ιστορία του; Και ποιος ο λόγος που προβάλλεται για δέκατη φορά αυτό το κατασκεύασμα, πέρα από τη σαφή αντικομμουνιστική πρόθεση του Κούλογλου;

Η πλήρης απουσία του ΚΚΕ αποτελεί μόνο ένα ενδεικτικό στοιχείο μιας εκπομπής που έχει στόχο να συκοφαντήσει και όχι να φωτίσει τη δράση του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς κομμουνιστής για να αντιληφθεί ότι το ψέμα, η συκοφαντία, η διαστρέβλωση, η αποσιώπηση δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, ούτε δημοσιογραφική προσέγγιση.

Θλιβερός ο ρόλος των αντικομμουνιστών...




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ