Κυριακή 13 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και «κορίτσια οι βάσεις»

Ενδιαφέρουσα όμως είναι κι η παρουσίαση της είδησης, τουλάχιστον από τη βουλγαρική εφημερίδα «Standart», η οποία γράφει ότι οι περιοχές της Βουλγαρίας που περίμεναν ότι θα γίνουν εκεί οι βάσεις, τώρα «θα μείνουν με τον άσο στο χέρι», αφού βλέπετε τα αμερικάνικα δολάρια από τις βάσεις θα πάνε αλλού, κι έτσι αυτές οι περιοχές δε θα ...«αναπτυχθούνε», δε θα δημιουργηθούνε «νέες θέσεις εργασίας».

Κάτι τέτοια, χωρίς άλλο, μας φέρνουν στο νου την ταινία με τον Γ. Κωνσταντίνου, όταν έκανε το δάσκαλο των αγγλικών στην Τρούμπα. Μόνο που τώρα η «κλασική» προσφώνηση: «Κορίτσια, ο στόλος», θα πρέπει να αντικατασταθεί με το «Κορίτσια ...οι βάσεις». 'Η μήπως, πέρα από τις «διευκολύνσεις», που είχαν ζητήσει (και λάβει) ως τα τώρα οι ΗΠΑ στο λιμάνι του Μπουργκάς, προβλέπεται και αμερικανικός στόλος σε μόνιμη βάση στη Μαύρη θάλασσα;

Πάντως, άσχετα από αυτό, όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν πως η Βουλγαρία βρίσκεται σε "τροχιά εκδημοκρατισμού κι ανάπτυξης", χάρη στον αμερικανικό στρατό και στο ΝΑΤΟ. Κι εις ανώτερα?


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ