Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ
Μισθωτοί τεχνικοί

Τη λύση οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μισθωτοί τεχνικοί, με κύριο αυτό της προσπάθειας κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης και Γιώργος Μαυρίκος με Ερώτησή τους στη Βουλή. Ιδιαίτερα σε αυτούς που εργάζονται σε κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες, κυριαρχεί ο τρόπος πληρωμής με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Ακόμα και ο ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης Διαιτησίας) αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την έκταση του προβλήματος. Η αντίδραση της εργοδοσίας ήταν η προσφυγή του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΤΕΑΤ) κατά του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της απόφασης του ΟΜΕΔ, ώστε να μην εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση που καλύπτει πλέον τους μισθωτούς Τεχνικούς, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής τους.

Νοσοκομεία Ηρακλείου

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου της Κρήτης στην προσπάθειά τους να κλείσουν κάποιο ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δυο νοσοκομείων του Νομού. Οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα αρκετοί ασθενείς να καταφεύγουν στα απογευματινά ιατρεία και στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να εξυπηρετηθούν. Το πρόβλημα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και Βέρα Νικολαΐδου με Ερώτησή τους, απαιτώντας να παραχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών, καθώς και στην κατάργηση των απογευματινών ιατρείων.

ΙΚΑ - Λάρισα

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατό και πλέον Λαρισαίοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι έκαναν λογοθεραπεία και εργοθεραπεία, από τη διακοπή λειτουργίας του προγράμματος στη Λάρισα εδώ και πάνω από ένα χρόνο και τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη. Την επαναλειτουργία του προγράμματος στη Λάρισα απαιτούν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Απασχόλησης.

Υπηρεσία Αλλοδαπών Δ. Θεσσαλονίκης

Την άμεση και μόνιμη μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του Δήμου Θεσσαλονίκης σε κτίριο που να πληροί όλες τις προδιαγραφές και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και έως ότου βρεθεί να μεταστεγαστεί στο κτίριο που στεγαζόταν προηγούμενα, απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς. Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Το σημερινό κτίριο που στεγάζεται η Υπηρεσία (πρώην βιοτεχνία που διαμορφώθηκε σε γραφεία) στερείται άδειας καταλληλότητας. Υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η δημοτική αρχή η οποία, στο όνομα του μικρότερου οικονομικού κόστους, μεταστέγασε την Υπηρεσία στο συγκεκριμένο κτίριο, χωρίς να την ενδιαφέρει αν είναι κατάλληλο ή όχι.

ΙΚΑ - Καλαμαριά

Με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, αλλά και χωρίς νοσηλεύτρια τις απογευματινές ώρες, λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες το ιατρείο του ΙΚΑ στο Φοίνικα Καλαμαριάς. Δεν υπάρχουν οι ειδικότητες χειρουργού, γυναικολόγου, ουρολόγου, οφθαλμιάτρου, καθώς και κατ' οίκον ιατρός. Οι ελλείψεις αυτές υποχρεώνουν τους ασθενείς (ασφαλισμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι), να καταφεύγουν στα ιατρεία του ΙΚΑ άλλων περιοχών. Το ζήτημα αναδεικνύουν σε Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα όλες οι παραπάνω ειδικότητες με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Μέριμνα»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών «Η Μέριμνα», στο οποίο φιλοξενούνται 105 παιδιά με ειδικές ανάγκες, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Βέρα Νικολαΐδου με Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο. «Η Μέριμνα» λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αφού απαιτούνται 64 άτομα και σήμερα εργάζονται μόλις 33. Δυσκολίες υπάρχουν στην αποκατάσταση φθορών και τη συντήρηση των κτιρίων και των εργαστηρίων. Εκρηκτικό είναι και το πρόβλημα της χρηματοδότησης, ειδικότερα αφού η λήξη της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα στο τέλος του 2007 καθιστά αβέβαιη τη λειτουργία της. Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό εάν και πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για τη μετατροπή της «Μέριμνας» σε ΝΠΔΔ και ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Πειθαρχικές διώξεις συνδικαλιστών δικαστών

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής, Λιάνα Κανέλλη και Βέρα Νικολαΐδου, με Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τονίζουν πως σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος δικαστών - συνδικαλιστών που είναι μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επειδή είχαν ζητήσει τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου. Οι ίδιοι δικαστές πάλι, στο παρελθόν, είχαν αντιταχθεί στα πλαίσια της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά ενεργειών του προέδρου του Αρείου Πάγου που είχαν θεωρήσει ως ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο έργο των δικαστών. Με αυτές τις διώξεις πλήττεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, σε έναν κλάδο με περιορισμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Περιφερειακός δρόμος Βόλου

Οι βουλευτές Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας επισημαίνουν πως η κατασκευή του έργου του «λεγόμενου» περιφερειακού δρόμου στο Περιφερειακό Συγκρότημα Βόλου έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε διάρκεια χρόνου οποιαδήποτε όρια. Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου στη νέα εργολαβία - σκούπα, το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τους βουλευτές, είναι επιλογή της κυβέρνησης και των υπουργείων ΥΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, καθώς πρώτα πρέπει να στερεωθεί προσωρινά ο θολωτός τάφος. Ομως, η μελέτη για τη στερέωσή του δεν κατατίθεται επειδή ο μελετητής δεν πληρώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ...

Μονάδα ΔΕΗ στη Λάρυμνα

Στην Ερώτηση των βουλευτών Τάκη Τσιόγκα, Γιώργου Μαρίνου και Νίκου Γκατζή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, υπογραμμίζεται πως στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της Λάρυμνας, η ΔΕΗ σε συνεργασία με τη ΛΑΡΚΟ προτίθενται να δημιουργήσουν μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 800 ΜW που θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον. Ετσι, ζητούν από την κυβέρνηση να μη γίνει η νέα μονάδα και να πάρει μέτρα για την υφιστάμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ