Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΓΔΜ
Βιάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Καλεί τα δύο μέρη να «διπλασιάσουν τις προσπάθειες»

Υπέρ του «διπλασιασμού των προσπαθειών για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» τάχθηκε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, Κριστίνα Νάγκι, δήλωσε ότι «το θέμα της ονομασίας εκκρεμεί εδώ και αρκετό καιρό και η Επιτροπή ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης με τη συνέχιση των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από ερώτηση δημοσιογράφου από την ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, σχετικά με όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την απόφαση της ΠΓΔΜ για αποχώρηση όλων των εθνικών ομάδων της χώρας από τους αγώνες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν εκεί από 15 έως 21 Οκτώβρη. Οι αθλητές της ΠΓΔΜ αποχώρησαν επειδή, όπως δήλωσαν, οι διοργανωτές αρνούνταν να προσφωνήσουν τις ομάδες της ΠΓΔΜ με το πλήρες όνομα της χώρας και περιορίζονταν μόνο στην προσφώνηση «FYROM».

Η εκπρόσωπος του Ολι Ρεν είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανοεί την ευαισθησία και το συγκινησιακό χαρακτήρα που έχει το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» και πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή απευθύνει έκκληση προς τις δύο πλευρές να επιδείξουν αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση και να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ