Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η κηδεία του Στέλιου Διλιντά

Στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών (Περισσός), ώρα 11.30 π.μ.

Σήμερα, Σάββατο, ώρα 11.30 το πρωί, γίνεται η κηδεία του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ Στέλιου Διλιντά, από το Β` Νεκροταφείο Αθηνών (Περισσός).

Ο Στέλιος Διλιντάς γεννήθηκε το 1919 στα Περιβόλια Ρεθύμνου Κρήτης. Νεαρός ακόμα, φοιτητής της Νομικής, δραστηριοποιήθηκε στο προοδευτικό κίνημα, ενώ το 1942 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, ιδιότητα που τίμησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση για την απελευθέρωση της χώρας από τη γερμανική κατοχή και αργότερα μέσα από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας αγωνίστηκε ενάντια στην ιμπεριαλιστική αγγλοαμερικανική επέμβαση στη χώρα μας.

Για την όλη δράση του αντιμετώπισε τις διώξεις του κράτους του δοσιλογισμού. Ενώ μετά τη λήξη του Εμφύλιου και την ήττα του ΔΣΕ υποχρεώθηκε στην πολιτική προσφυγιά. Εζησε στη ΛΔ της Πολωνίας και, αργότερα, στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, για να επαναπατριστεί μετά τη μεταπολίτευση. Από το 1976 εργαζόταν στην έκδοση του «Ριζοσπάστη» σαν συντάκτης του και, τελευταία, στο Αρχείο της Εφημερίδας μας.

Προσφορές

* Στη μνήμη του Στέλιου Διλιντά, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, συντρόφου και φίλου, που κηδεύεται σήμερα, προσφέρω στο «Ρ» 10.000 δραχμές. Στην οικογένειά του απευθύνω θερμά συλλυπητήρια.

Νίκος Μανδράκος

* Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή, λαϊκού αγωνιστή Στέλιου Διλιντά, προσφέρω, αντί για στεφάνι, 5.000 δραχμές στη ΝΕ Χανίων. Στον αδελφό του Σπύρο και σε όλους τους δικούς του εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Λευτέρης Ηλιάκης, Χανιά


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ