Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «φούσκα»

«Ο ΟΤΕ, αντί να γίνεται ιδιότυπη θυγατρική της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, θα μπορούσε να αγοράσει την ΙΝΤΡΑΚΟΜ στο πλαίσιο ενός επιθετικού στρατηγικού σχεδιασμού ανταγωνιστικότητας και εκσυγχρονισμού». Τη... ρηξικέλευθη αυτή ιδέα «έριξε» ο Ν. Κωνσταντόπουλος, γράφει η χτεσινή «Αυγή», ως πρόταση «απεμπλοκής από το αδιέξοδο» και αντιμετώπισης του φαινομένου της διαπλοκής, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών έστω.

Και πρέπει να ομολογήσουμε ότι η ιδέα ακούγεται ωραία κι έξυπνη. Αλλά μόνον ακούγεται, γιατί στην πραγματικότητα είναι μια «φούσκα» και μόνο. Οχι μόνο, γιατί η οποιαδήποτε τέτοια ή παρόμοια σκέψη είναι παντελώς αδιανόητη για τη σημερινή κυβέρνηση, όπως και για οποιαδήποτε άλλη που θα κινείται και αυτή στο γνωστό «μονόδρομο» της παγκοσμιοποίησης, της ΟΝΕ, των «νόμων της αγοράς», των ιδιωτικοποιήσεων, κλπ., κλπ. Αλλά και γιατί, τόσο παλιότερα και ακόμη περισσότερο σήμερα, στις συνθήκες του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού, ο λεγόμενος δημόσιος τομέας της οικονομίας δεν είναι τίποτε άλλο - σε τελευταία ανάλυση - από μια «ιδιότυπη θυγατρική» της άρχουσας τάξης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Ετσι ή αλλιώς, δηλαδή, το θέμα δεν είναι ποιος θα αγοράσει ποιον, αλλά ποια κυβέρνηση έχει η χώρα, τι πολιτική εφαρμόζει και ποια ταξικά συμφέροντα εξυπηρετεί, του λαού ή του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ