Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι θα μας συμβεί ακόμη..;

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ χτες αυτό από το Σημίτη στη Θεσσαλονίκη! Στόχος μας λέει είναι πλέον «να ξεπεράσουμε το σημερινό εαυτό μας».

Οταν αυτό λέγεται από έναν υπουργό (κάποτε) «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης και σημερινό πρωθυπουργό νεοφιλελευθέρων επιλόγων και πολιτικών τι σημαίνει; Δηλαδή, πού το πάει; Ποιο είναι το επόμενο στάδιο που θέλει να φτάσει;

Λέτε να έχει βάλει σκοπό εκτός από ουραγός των επιλογών της ΕΕ και των μεγαλοσυμφερόντων που εξυπηρετούνται μέσω αυτής να θέλει να γίνει και πρωτοπόρος; Λέτε να θέλει να γίνουμε ως χώρα κάτι σαν «πειραματόζωα» του νεοφιλελευθερισμού;

Ολα να τα περιμένεις από αυτούς....

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ήταν σαφής ο άνθρωπος. «Πρέπει να έχουμε το θάρρος» να χτυπήσουμε την ανεργία, είπε. Γιατί, λέει, αυτή η κατάσταση διαιρεί την κοινωνία σε άνεργους και εργαζόμενους. Οποτε μπορούμε ένα γίνουμε όλοι... μερικώς εργαζόμενοι!

Φανταζόμαστε, να τα άκουσε αυτά και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που όλο για συμβολή στον «κοινωνικό διάλογο» μιλάει. Οχι, τίποτε άλλο, δηλαδή, αλλά από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν ούτε καν φραστικές δικαιολογίες.

ΠΑΝΤΩΣ, κανείς από το ΠΑΣΟΚ δε φάνηκε και ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την αποχή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τις εκδηλώσεις της 65ης ΔΕΘ. Η αλήθεια είναι ότι δεν τους έλειψαν.

Αλλωστε, εδώ που τα λέμε, από «δημιουργική αντιπολίτευση» (δηλαδή συμπολίτευση) στις κεντρικές επιλογές τους έχουν μπόλικη. Η παρεούλα στις φιέστες δεν τους είναι και απαραίτητη.

ΑΝΩΝΥΜΗ εταιρία γίνεται στο άμεσο διάστημα η ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Οπότε πήρε το... δρόμο της και η επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας. Αυτό που δε μας είπαν βέβαια είναι ότι υπάρχουν και αυτοί που έχουν από καιρό ετοιμαστεί, για να αξιοποιήσουν τις... ευκαιρίες, που δημιουργεί η απελευθέρωση της ενέργειας.

Κι αυτοί δεν είναι καθόλου ανώνυμοι...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ