Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το κουτόχορτο του ΟΤΕ

Συνεχίζεται η παραφιλολογία από εφημερίδες, για την πτώση της μετοχής του ΟΤΕ. Δικαιολογούν τη γενική κατρακύλα του Χρηματιστηρίου, επιμένοντας ότι ξένοι επενδυτές πωλούν ΟΤΕ, επειδή φημολογείται ότι θα δοθεί και τέταρτη άδεια κινητής τηλεφωνίας και άρα η θυγατρική του, ΚΟΣΜΟΤΕ, θα έχει απώλεια εσόδων και επειδή δήθεν μειώθηκαν τα έσοδα του Οργανισμού το α' εξάμηνο.

Αν όντως οι ξένοι δεν πωλούν απλώς για να κερδοσκοπήσουν, περίμεναν την τέταρτη κινητή και μια μείωση κερδών για να ξεπουλήσουν; Δεν αρκεί η προωθούμενη απελευθέρωση στις τηλεπικοινωνίες; Η δραστηριοποίηση πολλών εταιριών από το 2001 στο χώρο και της σταθερής τηλεφωνίας; Ακόμα και μεγαλοσχήμονες του ΟΤΕ αναγνωρίζουν ότι ο Οργανισμός θα χάσει μέχρι και 35% της αγοράς. Αρα τα κέρδη θα μειωθούν στο 1/3. Γιατί δεν αναφέρεται (και) αυτό ως λόγος πώλησης των μετοχών και επιμένουν στις ενδεχόμενες (σαφώς μικρότερες) απώλειες της ΚΟΣΜΟΤΕ;

Είναι δύσκολο να θολώνεις τα νερά. Και τους κερδοσκόπους να καλύπτεις. Και την κατρακύλα να δικαιολογείς. Και την «απελευθέρωση» να προωθείς αποσιωπώντας τις ζημιές που θα επιφέρει (και στην τιμή της μετοχής). Και γενικώς να πουλάς κουτόχορτο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ