Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τη χτεσινή μέρα επέλεξε τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, για να κάνει δεκτή την παραίτηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και να προχωρήσει, ταυτόχρονα, στην αντικατάστασή του από τον δημοσιογράφο Θοδωρή Ρουσσόπουλο.

Η κίνηση αυτή του προέδρου της ΝΔ φιλοδοξεί - εκτός των άλλων - να επαναφέρει, εν όψει μάλιστα του τακτικού συνεδρίου του κόμματος, στον επιθυμητό βαθμό τη συσπείρωση των «Καραμανλικών» στη ΝΔ, από τους κύκλους των οποίων δεχόταν κύρια επικρίσεις για την εμμονή του στον Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 12 Ιούνη, το διάστημα δηλαδή που είχε ξεσπάσει θόρυβος εναντίον του και πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονταν δυσαρεστημένα από τη δραστηριότητά του.

Εκτιμάται ότι ο Κ. Καραμανλής δεν αποδέχτηκε αμέσως την παραίτηση, για να μη θεωρηθεί ότι υποκύπτει σε πιέσεις και παρ' όλο που ήταν θέμα χρόνου η εξέλιξη αυτή, λίγες μέρες πριν το Γραφείο Τύπου της ΝΔ διέψευδε σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου, Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε χτεσινή δήλωσή του αναφέρει πως «αμέσως μετά το έκτακτο συνέδριο υπέβαλα την παραίτησή μου. Χρέος μου, ηθικό και πολιτικό, ήταν να αντέξω ως τότε τον πόλεμο λάσπης που είχε εξαπολύσει εναντίον μου η διαπλοκή. Επρεπε να διευκολύνω από εκεί και πέρα τον πρόεδρο στο χειρισμό του θέματος. Κι αυτό έπραξα. Κρατώντας μάλιστα μυστική την υποβολή της παραίτησής μου, παρότι αυτό είχε πολιτικό κόστος για μένα, άφηνα την επιλογή του χρόνου στον ίδιο».

Αναφέρει ακόμα πως αισθάνεται δικαιωμένος για τη συμβολή του στην πορεία της παράταξης, αφού δικαιώθηκε η πολιτική της και επιβραβεύτηκαν οι επιλογές του προέδρου. Ζητά συγνώμη αν άθελά του δημιουργήθηκαν αφορμές και γεγονότα που προκάλεσαν πικρίες στον κόσμο της ΝΔ, δικαιολογεί όμως τον εαυτό του με τη φράση «η επίθεση πέρα από κάθε όριο ευπρέπειας που δέχτηκα, γεννούσαν πολύ μεγαλύτερες πικρίες σε μένα και την οικογένειά μου, πολύ περισσότερο που για το καλό του κόμματος και για να διευκολύνω τον Πρόεδρο έπρεπε να σιωπώ».

Καταλήγοντας, ευχαριστεί τον Κ. Καραμανλή για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και για την τιμή να είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και τονίζει πως όλοι μαζί και παρότι κινήθηκαν σε εχθρικό περιβάλλον, κατέγραψαν σημαντικές νίκες.

Ο Μ. Εβερτ

Για πολιτική γενναιότητα έκανε λόγο, σε δήλωσή του για την παραίτηση του Αρ. Σπηλιωτόπουλου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και πέρα από την ιδιότητα του βουλευτή, καθώς είναι «χρήσιμος για την παράταξη».

Χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» για τη ΝΔ την τοποθέτηση του Θ. Ρουσσόπουλου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Και κατέληξε λέγοντας πως από δω και πέρα όλα τα στελέχη οφείλουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν το λαό.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Πλάνετ» έπλεξε το εγκώμιο και του Αρ. Σπηλιωτόπουλου και του Θ. Ρουσσόπουλου.

Ο Δ. Σιούφας

«Εξαιρετικά επιτυχημένη επιλογή», χαρακτήρισε τον νέο εκπρόσωπο Τύπου Θ. Ρουσσόπουλο, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Δ. Σιούφας.

Σε ό,τι αφορά στον Αρ. Σπηλιωτόπουλο τόνισε πως είχε μεγάλη προσφορά και υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανοδικής πορείας της ΝΔ. Καταλήγοντας, εξήρε τον τρόπο με τον οποίο ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου αντιμετώπισε τις επιθέσεις που δέχτηκε, αλλά και τις ικανότητές του.

  • Η βουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου τόνισε μιλώντας στον «Πλάνετ» πως «δεν κάνω κανένα σχόλιο, θεωρώ ότι το πρόβλημα του κόμματος δεν ήταν ο κ. Σπηλιωτόπουλος». Αναφορικά με τον νέο εκπρόσωπο Τύπου δήλωσε πως είναι θέμα του προέδρου του κόμματος.
  • Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου με τη σειρά του έπλεξε το εγκώμιο του Αρη Σπηλιωτόπουλου, επισημαίνοντας τη συμβολή του στην ανοδική πορεία της ΝΔ.
  • «Χαίρομαι γιατί η πολιτική κέρδισε έναν καλό δημοσιογράφο», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Ρέππα, σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ