Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 27 Αυγούστου 2000 - αριθ. φύλλου: 7758

ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΤΜΑ
Επιστολή απόγνωσης εργατών

Είμαστε άνθρωποι. Εμείς δουλεύουμε, παράγουμε και καταναλώνουμε. Δεν έχουμε δικαίωμα και εμείς στη ζωή, στο μέλλον; Είναι η κραυγή των εργατών μέσα από το γκέτο της ΕΤΜΑ, που με επιστολή τους στο «Ριζοσπάστη» διαμαρτύρονται για τις συνθήκες δουλιάς.


ΣΕΛ.  8
ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Το ειδικό 24σέλιδο ένθετο

  • Τρία χρόνια από το θάνατο της Σωτηρίας Μπέλλου
  • Μια αδημοσίευτη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου το 1949
  • Πολλά άλλα θέματα πολιτισμού, επιστήμης, αθλητισμού

ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ
Η πολιτική σας ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΔΑΥΛΟ κύριοι της κυβέρνησης!

Είστε εγκληματίες, κύριοι της κυβέρνησης. Σεις ευθύνεστε που άνθρωποι κάηκαν στις φλόγες. Σεις ευθύνεστε που ολόκληρη η Ελλάδα είναι στο έλεος της φωτιάς. Αδιαφορήσατε, κύριοι, και αφήσατε τις πυρκαγιές να καίνε επί μέρες. Κι αυτό είναι εγκληματική παράλειψη καθήκοντος. Σταθήκατε ανίκανοι να οργανώσετε ένα στοιχειώδες σχέδιο εκκένωσης των χωριών που φλέγονταν για να σώσετε τους κατοίκους. Κι αυτό είναι έγκλημα καθοσιώσεως.

Ο,τι κι αν πείτε τώρα σαν δικαιολογία, δεν πείθετε κανέναν. Απλώς προκαλείτε ακόμα περισσότερο το δημόσιο αίσθημα. Μην ψάχνετε να βρείτε αλλού τους ενόχους. Η πολιτική σας είναι ο δαυλός. Η πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των καταπατητών, των οικοπεδοφάγων, μέσω της ιδιωτικοποίησης των δασών, όπως τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Θα πληρώσετε, κύριοι, για το έγκλημά σας και μάλιστα πολύ ακριβά. Κι αν «η ανθρώπινη δικαιοσύνη αδιαφορεί και ο Θεός συγχωρεί», δε θα γλιτώσετε, όπου κι αν κρυφτείτε, από τη λαϊκή νέμεση. «Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας...».


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 2 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Η έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης για τις εργασιακές σχέσεις, σηματοδοτήθηκε από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα. Ο επόμενος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός των ταξικών δυνάμεων είναι η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στις 2 του Σεπτέμβρη, στις 8μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ.


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και φοροελαφρύνσεις - απάτη

Η υψηλή «εξειδίκευση» που έχει υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση στη φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί παρά να έβρισκε αντανάκλαση στις θρυλούμενες «αλλαγές» στη φορολογία


Προσφορά στο ΚΚΕ

Ο Μακρονησιώτης Χρήστος Ιακωβίδης προσφέρει 200.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.



ΑΠΟΣΤΟΛΗ «Ρ»
Στο πόδι η Ικαρία

Στον κόκκινο βράχο, στο ηρωικό νησί της Νικαριάς, η κυβέρνηση επιβάλλει ένα απαράδεκτο καθεστώς απομόνωσης και αυθαιρεσίας, αφήνοντας τους κατοίκους στο έλεος. Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε για μια ακόμα φορά εκεί, μαζί με τους αγωνιζόμενους Ικαριώτες.


ΣΕΛ.  14  -   15
ΥΓΕΙΑ
Ανθυγιεινές αλλαγές

Το ζήτημα των σχεδιαζόμενων ανατροπών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και γενικότερα σε όλο το σύστημα της υγείας, από την κυβέρνηση, συνεχίζει να παρουσιάζει ο «Ρ» σήμερα με ειδική αναφορά στον «οικογενειακό γιατρό»


ΣΕΛ.  12  -   13
Σύλληψη επιχειρηματιών για διακίνηση κοκαΐνης

Επτά γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες συνελήφθησαν από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές για την εμπλοκή τους σε υπόθεση διακίνησης εξαιρετικά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από Αμερική προς Ευρώπη. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από 8μηνη παρακολούθηση σε συνεργασία με διεθνείς διωκτικές αρχές


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ