Σάββατο 26 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μ' όποιο δάσκαλο...

Για το πώς γίνονται οι εκλογικές καμπάνιες στις ΗΠΑ και με ποια κριτήρια καλείται ο ψηφοφόρος να αποφασίσει για τη μελλοντική διοίκηση αυτής της πανίσχυρης ιμπεριαλιστικής χώρα έχουν γραφτεί πάρα πολλά, αλλά φαίνεται δε θα πάψουν να μας εκπλήσσουν. Αντιγράφουμε την είδηση όπως στάλθηκε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία:

«Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ουδεμία αμφιβολία: Το φιλί είναι από πολιτική άποψη πολύ "in". Τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες... Μία βδομάδα μετά το παθητικό φιλί του υποψηφίου προέδρου των Δημοκρατικών Αλ Γκορ με τη σύζυγό του Τίπερ στο συνέδριο του κόμματος, ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, Τζότζεφ Λίμπερμαν, επιχείρησε να σπάσει -όπως είπε- το "παγκόσμιο ρεκόρ φιλιού". Στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης για τη συγκέντρωση χρημάτων σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον ο Λίμπερμαν αγκάλιασε τη σύζυγό του Χαντάσα και τη φίλησε παθητικά, ενώ εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει... Δε θέλω να πιστεύετε ότι υπάρχει ανταγωνισμός με τον Αλ Γκορ, αλλά είπα στη Χαντάσα ότι δε θα σταματήσουμε μέχρι να συμπληρώσουμε επτά δευτερόλεπτα, που είναι το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ", είπε χαμογελώντας ο Λίμπερμαν στους συγκεντρωμένους -ανάμεσά τους και ο μεγάλος "ανταγωνιστής" του Αλ Γκορ, που είχε σκάσει στα γέλια. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις «το παθητικό φιλί του Γκορ με τη σύζυγό του στο Συνέδριο των Δημοκρατικών έδωσε πολλούς πόντους στον δημοκρατικό υποψήφιο».

Θα λέγαμε σαν σχόλιο «μακριά από εμάς», αλλά με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο μονομάχοι κατά τις τελευταίες εκλογές απλά εντοπίζουμε τους δασκάλους τους και λέμε «φυλαχτείτε, γιατί με όποιο δάσκαλο καθίσεις...».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org