Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι περιμένει;

Γρηγοριάδης Κώστας

Μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2001 παρέτεινε την προθεσμία για υποβολή αιτήσεων χορήγησης στεγαστικής συνδρομής από τους σεισμόπληκτους της Αττικής και της Βοιωτίας, τις προάλλες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Απόφαση, η οποία είχε γίνει περισσότερο και από υποχρεωτική, αφού ένα πολύ μικρό ποσοστό από το σύνολο των δικαιούχων έχει κάνει μέχρι σήμερα αίτηση και ακόμη μικρότερο έχει πάρει δάνειο.

Είναι, όμως, μια απόφαση, που κάθε άλλο παρά αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα προβλήματα. Νομίζει, άραγε, το υπουργείο και η κυβέρνηση, ότι ο λίγος μέχρι σήμερα χρόνος δεν άφησε τους σεισμόπληκτους, να κάνουν αιτήσεις και να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους; Από το σεισμό του Σεπτέμβρη έχουν περάσει κοντά 11 μήνες. Χρόνος, δηλαδή, υπήρχε αρκετός. Αλλα πράγματα φταίνε και ο «Ρ» τα σημείωσε από την πρώτη στιγμή, ενώ πολλές φορές από την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων, έχει επανέλθει σ' αυτά.

Τι περιμένει, επόμενα, το ΥΠΕΧΩΔΕ; Μήπως, να λυθούν τα προβλήματα αυτά από... μόνα τους ή να απογοητευτούν παντελώς οι σεισμόπληκτοι και να σταματήσουν να διεκδικούν μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ