Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια ... . «δημοκρατία» σκέτη τρομοκρα-CIA!

«Δε θα αλλάξει το πράγμα σε σημείο που να θίγονται τα ατομικά δικαιώματα»!

Ιδού το πιο άθλιο και συνάμα το πιο... κρύο αυγουστιάτικο «ανέκδοτο» της κυβερνητικής προπαγάνδας. Μια προπαγάνδα που άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται με τόση «χάρη», όση ακριβώς και η «απαθανατιζόμενη» από τους δημοσιογράφους (;) «χάρη», με την οποία ο πρωθυπουργός κάνει τα μακροβούτια του, φορώντας τα βατραχοπέδιλά του, μεταξύ Σκοπέλου, Ελούντας και Σίφνου...

Πάντως ο κ. πρωθυπουργός πριν φύγει για τα μπάνια του το είχε διακηρύξει: Θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία «με όλα τα μέσα», είχε δηλώσει... «Με όλα τα μέσα»! (Κ.Σημίτης, 8/6/2000).

***

Τι σημαίνει, όμως, «με όλα τα μέσα»; Στην περίπτωση τούτης της αμερικανόδουλης κυβέρνησης, της κυβέρνησης που μέλημά της είναι να προωθήσει την τακτική της πάταξης των αντιδράσεων απέναντι στη στυγνή ευρω-ατλαντική πολιτική της, σημαίνει:

Εφαρμογή όλων εκείνων των μεθόδων που στο όνομα της τρομοκρατίας καιμε άλλοθι την καταπολέμησή της, θα καλλιεργούν την τρομοκρατοφοβία και θα προωθούν ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας και αυθαιρεσίας, με βασικό στόχο όχι (φυσικά) την πάταξη της «17 Νοέμβρη», αλλά την πάταξη του λαϊκού κινήματος και του κάθε ανθρώπου που δε σκύβει το κεφάλι.

Αλλωστε αυτούς θεωρούν «τρομοκράτες» οι ΗΠΑ. Τους αδούλωτους λαούς και τους ανθρώπους που δεν προσκυνούν. Η τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (που βάφτισε «τρομοκράτες» τους Ελληνες που συμμετείχαν στις αντινατοϊκές διαδηλώσεις του 1999) δε θα πρέπει να αφήνει αμφιβολίες περί τούτου, ούτε στον κ. Σωμερίτη...

***

Οπως το ακούτε και όπως το διαβάζετε, λοιπόν: Ερχεται, από τη μια, «αντιτρομοκρατική» συμφωνία με τις ΗΠΑ και, από την άλλη, «τρομονόμος». Αλλά είπαμε: Ουδέν ανθρώπινο δικαίωμα θα θιγεί από την πολιτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών (!), η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται με τη βούλα της CIA... Το «εγγυάται» η υπογραφή του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος σπεύδει το Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ για να επισημοποιηθεί η ακόμα μεγαλύτερη επέμβαση της CIA στην εσωτερική ζωή της χώρας. Την προηγούμενη φορά, δε, που πήγε ο υπουργός στις ΗΠΑ, ο αρχηγός της CIA τον υποδέχτηκε στο γραφείο του φωνάζοντάς του σε άπταιστα ελληνικά: «Γ... το στανιό σου κάντε κάτι για την τρομοκρατία»! Τώρα μάλλον θα είναι όλο... ευγένεια.

Εκεί, λοιπόν, θα υπογραφεί η νέα συμφωνία, η αντίστοιχη με την προηγούμενη, την περσινή περί δικαστικής συνδρομής - η οποία δεσμεύει ήδη τη χώρα μας (αλλά όχι τις ΗΠΑ, αφού οι τελευταίες δεν την έχουν ακόμα εγκρίνει στο Κογκρέσο τους, σε αντίθεση με εμάς που σπεύσαμε να την κυρώσουμε στη Βουλή...).

Η νέα συμφωνία, η αστυνομικού χαρακτήρα, θα έρθει να «δέσει» με τη δικαστική, ώστε να προσαρμοστεί η ελληνική νομοθεσία πλήρως στα αμερικανικά κελεύσματα. Σημειωτέον ότι η πρώτη συμφωνία, η δικαστική, προβλέπει πως η Ελλάδα υποχρεούται να ανταποκρίνεται στα «αντιτρομοκρατικά» κόλπα και αιτήματα (βλέπε διαταγές) των ΗΠΑ, ακόμα και όταν αυτό αντίκειται με το εσωτερικό δίκαιο! Να όμως που τώρα και αυτό το πρόβλημα λύνεται, αφού το εσωτερικό δίκαιο θα... «εκσυγχρονιστεί» ώστε να ανταποκρίνεται σε συνθήκες «φαρ ουέστ».

Κατά τα άλλα, πάντως, το... «πράγμα» δε θα θίξει τα ανθρώπινα δικαιώματα! Ετσι έλεγε χτες ένας εκ των στενότατων συνομιλητών του πρωθυπουργού...

Εμείς, όμως, με τη συνήθη αφέλεια των ανθρώπων που δεν έχουν κατακτήσει τις νοητικές ικανότητες ενός Τσουκάτου ή ενός Πανταγιά, ρωτάμε: Μα και πώς είναι δυνατόν ειδικές και... ανειδίκευτες υπηρεσίες, ένστολοι και μη, να μπουκάρουν με τα μυδράλια στο σπίτι σου, όποτε θέλουν και για όποιο λόγο θέλουν, να προχωρούν σε έρευνες χωρίς καν ένταλμα, να σε παρακολουθούν ασελγώντας πάνω στη δημόσια και ιδιωτική ζωή σου, να σε αντιμετωπίζουν χωρίς να σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας και εκείνο το «πλην αποδείξεως του εναντίον», να προχωρούν σε κάθε είδους παρανομία για να συλλέξουν «ενοχοποιητικά» εναντίον σου στοιχεία, αλλά την ίδια ώρα να μη θίγονται τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα σου ως ατόμου!!;;

Ελα ντε!

***

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από όσα - ομολογημένα πια - σχεδιάζουν να νομοθετήσουν το επόμενο διάστημα οι κυβερνώντες. Πράγματα γνωστά από την επομένη κιόλας της δολοφονίας του Σόντερς. Το αίμα του Αγγλου ήταν, όπως είχαμε γράψει και τότε, το «λιπαντικό» για να ξεμπλοκάρουν τα γρανάζια του συστήματος. Και ξεμπλόκαραν...

Η ελληνοαμερικανική συμφωνία που θα δίνει τη δυνατότητα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να συστήσουν με όλη τη νομιμότητα τις «παρααστυνομίες» τους στην Ελλάδα είναι έτοιμη. Το ίδιο και το νομοσχέδιο για τη «διευκόλυνση» των ερευνών για τη σύλληψη και καταδίκη των... τρομοκρατών. Τους οποίους τρομοκράτες (εδώ γελάνε) θα τους πιάσει η... CIA!

Πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση των ΗΠΑ που, όπως αποκάλυψε προχτές ο Τζ. Μαλέτι, ο επικεφαλής της ιταλικής αντικατασκοπίας, εκείνη ήταν - η CIA δηλαδή - που είχε οργανώσει και κατεύθυνε το κύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας που είχε σαρώσει την Ιταλία τη δεκαετία του '70!

***

Ηκυβέρνηση του κ. Σημίτη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά συνεπής με τον εαυτό της και με το σήμα κατατεθέν του επικεφαλής της, που δεν είναι άλλο από το αλήστου μνήμης «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»...

Ολος ο ελληνικός λαός παρακολουθούσε με οργή όλο το τελευταίο διάστημα τις διαρκείς αιτιάσεις των ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την τρομοκρατία. Ολοι είδαν και όλοι κατάλαβαν πως πίσω από το αμερικανόπνευστο τρομολαγνικό μπαράζ (έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δημοσιεύματα σε «Ουάσιγκτον Ποστ» και «Τάιμ», προκλητικές συνεντεύξεις πρώην και υποψήφιων αρχηγών της CIA), δεν κρυβόταν παρά η πρόθεση των ΗΠΑ να διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα. Ηρθε, δε, και η εκτέλεση του Βρετανού ακολούθου να πιστοποιήσει ότι η «17 Ν» λειτουργεί με τη θρασύτητα των πληρωμένων δολοφόνων, που, κάθε φορά που εκπυρσοκροτεί το όπλο τους, προωθείται και από ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο συμφέρον των αφεντικών τους.

Ολα αυτά ο ελληνικός λαός τα είδε, τα βλέπει, τα καταλαβαίνει. Κι όμως. Η κυβέρνηση έρχεται τώρα να νομοθετήσει όλα εκείνα τα αντιδραστικά για τα οποία υποτίθεται ότι πιεζόταν και... ανθίστατο. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση χρειαζόταν ένα πρόσχημα για να τα υλοποιήσει.

Επομένως είναι υπόθεση του ελληνικού λαού να αποδοκιμάσει τα προσχήματα της κυβέρνησης και κυρίως να ανατρέψει την πολιτική της. Μια πολιτική που θέλει να οικοδομήσει ένα εσωτερικό δίκαιο, σύμφωνα με οποίο η αντίσταση, η διεκδίκηση, η αντιιμπεριαλιστική δράση όχι μόνο θα καταχωρίζεται στα «εγκλήματα τρομοκρατίας» (!), αλλά, επιπλέον, θα υπάρχει και ο μηχανισμός που με «λυμένα» τα χέρια - μέσα από συμφωνίες και νόμους - θα πατάσσει τους «τρομοκράτες»!


Nίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org