Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξυφαίνονται δεσμά τρομοκράτησης

Αφού έστησαν ένα ολόκληρο προπαγανδιστικό εγχείρημα, ήρθε η ώρα, ώστε οι αρχιτέκτονες της παράστασης να δρέψουν τους καρπούς της δράσης τους.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, το «έργο» παίχτηκε» με επιμέλεια, αρχής γενομένης από τα διαδοχικά δημοσιεύματα της «Ουάσιγκτον Ποστ» για την Ελλάδα, όπου ...ανθεί η τρομοκρατία. Ακολούθησε σε ανάλογο μήκος κύματος το «Τάιμ» - επήλθε ένα διάλειμμα, λόγω των προεκλογικών αναγκών του κ. Σημίτη και του πολιτικού συστήματος συνολικά - και κατόπιν ξεκίνησε το κυρίως μενού της αμερικανόπνευστης τρομοκρατολαγνίας: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη στον κατάλογο των χωρών - «παράδεισο» για την τρομοκρατία, μετά την Κολομβία. Επειτα το Κογκρέσο αλλάζει το μέτρο ...σύγκρισης και καταχωρεί την Ελλάδα σαν δεύτερη χώρα παγκοσμίως, αλλά τώρα μετά το ...Πακιστάν. Η συνέχεια δίνεται από τους πρώην αρχηγούς της CIA (και εσχάτως από τους υποψήφιους μελλοντικούς αρχηγούς αυτού του ...ευαγούς ιδρύματος), που, με συνεντεύξεις τους και δηλώσεις τους, αποκαλούν την Ελλάδα «άντρο» τρομοκρατών. Στο μεταξύ, σε κορωνίδα όλης αυτής της επιχείρησης, για τη διαμόρφωση στην ελληνική κοινωνία ενός κλίματος «λήψης μέτρων» και αποδοχής τους από την κοινή γνώμη, αναδεικνύεται η εκτέλεση του Βρετανού ακολούθου από τη «17η Νοέμβρη».

Ενέργεια, που έδωσε την «ευχέρεια» στους δήθεν «αντιτρομοκράτες» να επιταχύνουν τη δραστηριότητά τους, με συνέπεια την εντός του Σεπτέμβρη - κατά τα φαινόμενα - ανατροπή του υφιστάμενου νομοθετικού καθεστώτος, όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και με την υπογραφή, παράλληλα, της - τάχατες «αντιτρομοκρατικής» - αστυνομικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Στο φόντο του παραπάνω σκηνικού, που οικοδόμησαν οι ιμπεριαλιστές και οι εγχώριοι φίλοι τους, προωθείται μια άνευ προηγουμένου αυταρχικοποίηση του εσωτερικού Δικαίου, με προφανή στόχο τη δημιουργία ενός αυθαίρετου αστυνομοκρατικού μηχανισμού - που οι ξένες υπηρεσίες θα αξιοποιούν για να δρουν ανεξέλεγκτα, πλην ...νόμιμα, όπως τελευταίως η Σκότλαντ Γιαρντ - και με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Φτιάχνεται, δηλαδή, το θεωρητικό - νομικό και το πρακτικό - αστυνομικό οπλοστάσιο ενός αντιδραστικού κατασταλτικού μηχανισμού, που, στο όνομα της «αντιτρομοκρατικής» του αποστολής, θα θελήσει να επιβάλει, μέσα από την τρομοκρατοφοβία, ένα καθεστώς «επιβολής του νόμου» εναντίον όποιου επιδεικνύει ...τρομοκρατική συμπεριφορά. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η λυδία λίθος του προβλήματος. Διότι εκείνοι που προωθούν τα παραπάνω μέτρα θεωρούν «τρομοκράτη» τον ίδιο τον ελληνικό λαό και το αντιιμπεριαλιστικό του κίνημα, που δε συναινεί στα γκανγκστερικά τους παιχνίδια. Αλλωστε, όταν οι ΗΠΑ εξέδωσαν την έκθεσή τους για την τρομοκρατία, δεν ήταν τυχαίο ότι την εμπλούτισαν με φωτογραφίες από κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού έξω από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας! Αυτόν θεωρούν «τρομοκράτη» οι ΗΠΑ, το λαό, αυτόν επικήρυξαν!

Τα μέτρα που έρχονται, η ελληνοαμερικανική αστυνομική συμφωνία και ο «τρομονόμος» του ΠΑΣΟΚ - που υποτίθεται ότι θα «βελτιώνει» το νομοθετικό αντιτρομοκρατικό πλαίσιο, αν και μόλις χτες ο Δικηγορικός Σύλλογος αποφάνθηκε ότι το υφιστάμενο είναι επαρκέστατο - στοχεύουν στην καθυπόταξη των αντιστάσεων και των αντιδράσεων του ελληνικού λαού στα σχέδια του ευρωατλαντισμού. Συνιστούν ένα πλέγμα μεθοδεύσεων, που θα έρθουν να βάλουν στο στόχαστρο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, ο οποίος θα πρέπει να μάθει να δέχεται, μέσα από μια εκτεταμένη πλύση εγκεφάλου, το «ωφέλιμον» (!) της αυθαιρεσίας των κάθε λογής πρακτόρων και των κάθε λογής «οργάνων της τάξης». Σε αντίθετη περίπτωση, ο «νόμος» θα είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα εκείνων που θα μπορούν να του κλείνουν το στόμα, επικαλούμενοι λόγους ...«εθνικής ασφαλείας»! Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, οι λόγοι που επιβάλλουν στο λαό την ανάγκη να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις αναδεικνύονται σε κάτι περισσότερο από υψίστης σημασίας....


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org