Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΧΗΜΑ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Νέα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ για το λαό

Ικανοποιώντας τις επιθυμίες των ΗΠΑ η κυβέρνηση στήνει νέους χαφιέδικους κατασταλτικούς μηχανισμούς, προωθεί τη λεγόμενη «αστυνομική συνεργασία» και σχεδιάζει νομοθετικές ρυθμίσεις, που καταργούν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Βασικές αρχές και κατακτήσεις του συστήματος δικαίου της χώρας μας καταργούνται, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ στραγγαλίζονται δικαιώματα και ελευθερίες, καθώς ξένες αρχές με τις διωκτικές τους υπηρεσίες θα μπορούν να παρακολουθούν ακόμη και την κίνηση των Ελλήνων εργαζομένων και να διεξάγουν έρευνες, όπως ανακρίσεις και προανακρίσεις, παρακάμπτοντας τους ελληνικούς δικονομικούς κανόνες!

Σύσσωμος ο νομικός κόσμος αντιδρά σ' αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) σε ειδική συνεδρίαση και με ομόφωνη απόφασή του καταδικάζει κάθε ενέργεια που στόχο έχει την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τα μεικτά ορκωτά δικαστήρια για να εκδικάζουν υποθέσεις που έχουν σχέση με την τρομοκρατία. Παράλληλα, ο Β. Δημόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, σε δηλώσεις του καταγγέλλει ότι χαλκεύονται καινούρια δεσμά για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων.


ΣΕΛ.  5   -   7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ