Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανησυχούν

Δε φτάνει η προπαγάνδα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναζητεί ενόχους για την αποτυχία του συστήματος της "μεταρρύθμισης", που καταδικάζει χιλιάδες νέους στην αμορφωσιά, στην προσπάθεια αυτή σιγοντάρουν με διάφορους τρόπους και δημοσιεύματα εφημερίδων που είτε επιθετικά (και μάλιστα το ίδιο "προωθημένα" με το υπουργείο) είτε με πιο ήπιο τρόπο, επιχειρούν να συμβάλουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να "κατευνάσει τα πνεύματα" καθώς οι συνέπειες της "μεταρρύθμισης" έχουν αγανακτήσει γονείς και μαθητές.

Ενδεικτικά ήταν τα προχτεσινά δημοσιεύματα. Τα "Νέα" αναφέρονταν στις διαφορές που υπήρχαν στα ποσοστά μετεξεταστέων ανάμεσα σε σχολεία της ίδιας περιοχής προκειμένου να πείσουν ότι... δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις. Συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για "διαφορές απίθανες που εμφανίζονταισχεδόν σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα μεταξύ γειτονικών σχολείων και για τις οποίες σίγουρα δεν ευθύνονται ούτε η διαφορά πρόσβασης σε φροντιστήρια ούτε κάποια "κοινωνική διαφοροποίηση" των μαθητών ούτε η διαφορά περιφέρειας - κέντρου ούτε διαφορές σε βιβλία, ύλη και εξετάσεις, αφού όλα ήταν ίδια".

Το προχτεσινό "Βήμα", από την άλλη, προδίκαζε συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιτροπή "αξιολόγησης", ενώ το "Εθνος" της ίδιας μέρας έκανε λόγο για διορθωτικές κινήσεις για τους μετεξεταστέους και επικαλείται πηγές του υπουργείου που παρουσιάζουν τους μαθητές που θα απορριφθούν το Σεπτέμβρη σε 20.000 από 27.000 μετεξεταστέους συνολικά.

Δε θέλει πολλή φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για συντονισμένη προσπάθεια να αποτραπούν αντιδράσεις με τη νέα χρονιά, με όλα τα μέσα. Αλλωστε, το ότι αυτό ανησυχεί την κυβέρνηση έγινε φανερό νωρίτερα, με τη σύσκεψη "καταστολής", όπως χαρακτηρίστηκε από εκπαιδευτικούς, με τη συμμετοχή του υπουργού Παιδείας και του πρωθυπουργού που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου πριν ένα μήνα περίπου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ