Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Τομ και ... ο Τομ

ΑΛΛΑΞΑΝ ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό χτες οι Αμερικανοί. Αντί για τον Τόμας Μίλερ, έφεραν έναν άλλο κύριο, ονόματι Τόμας Γουέστον, κι αυτός στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών. Είπαν, λοιπόν, να μας το κοινοποιήσουν και μας, ότι έφυγε, δηλαδή, ο ένας Τόμας και ήρθε ο άλλος...

Οσο βέβαια, άλλαξε, το μικρό όνομα του Αμερικανού επιτετραμμένου, άλλο τόσο θα αλλάξει και η αμερικανική πολιτική για το Κυπριακό, καθώς και τα σχέδια για διχοτόμηση του νησιού με αμερικανική παρουσία (σε όποια εκδοχή της). Με την ανακοίνωση του νέου επιτετραμμένου, είπανε οι Αμερικανοί και κάτι σάλτσες περί "βιώσιμης και δίκαιης λύσης", αλλά ...ποιος τα ακούει.

Είπαμε, αυτή η υπόθεση, αν θέλουμε να λήξει όπως πρέπει, δηλαδή με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, που έχουν καταδικάσει την τουρκική κατοχή της Μεγαλονήσου, αυτό θα γίνει ...χωρίς Τόμας (και Μπιλ και Τζον και Ζακ ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές).

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, προχτές άλλαξε φρουρά και η ηγεσία του ΝΑΤΟ, έφυγε ο Σολάνα, αλλά δυστυχώς ...θα μας απασχολήσει ο εν λόγω ..."πρώην σοσιαλιστής" κι άλλες φορές!

Τον κάνανε αρμόδιο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της Ευρώπης. Αυτό που λέμε: "Το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση". Είναι προφανές ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δε θέλει μόνο πλέον να διαθέτει το αποκρουστικό πρόσωπο του πολέμου, αλλά ...να το δείχνει κιόλας στη "βιτρίνα" της.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ στην Ελλάδα, μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, λένε τώρα οι ειδικοί επιστήμονες και μάλλον δε θα έχουν άδικο, αφού, χωρίς να ξέρει κανείς τι πραγματικά έγινε, δεν αμφιβάλλει ότι οι Αμερικανοί στους βομβαρδισμούς στο Κόσσοβο δε θα είχαν την υγεία των γύρω λαών σε ...πρώτη προτεραιότητα.

Το στοιχειώδες δικαίωμά μας, να ξέρουμε, τέλος πάντων, τι μας συνέβη, δεν το σέβονται ακόμα και τώρα, να είστε βέβαιοι. Οσο για την κυβέρνηση, το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να απαιτήσει να μάθει τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο, αν ήταν ενεργού ουρανίου κλπ...

Μέχρι τώρα, βέβαια, το ΝΑΤΟ έχει αρνηθεί να απαντήσει και, φυσικά, δεν πιστεύουμε ότι θα φοβηθεί ένα - κατά τα άλλα - κράτος - μέλος του, που ζητά να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο έδαφός του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ