Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Καθυστερεί δρόμος ζωτικής σημασίας

Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίες πιστώσεις, ώστε να δημοπρατηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου από τον Κάσπακα μέχρι τον παραλιακό οικισμό του Αϊ - Γιάννη, στη Λήμνο, έργο αναγκαίο για την τουριστική ανάπτυξη και οικονομία της περιοχής, ζητούν, με Ερώτησή τους στους υπουργούς Εσωτερικών, ΥΠΕΧΩΔΕ και Αιγαίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Στ. Παναγιώτου.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, οι κάτοικοι του Κάσπακα του Δήμου Μύρινας είναι ανάστατοι, καθώς παρά το γεγονός ότι υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, συνοδευόμενο από τις απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο Μύρινας αλλά και τη θετική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου, η διάνοιξη δεν ξεκινά. Ετσι φοβούνται καθυστέρηση μέχρι και ματαίωση της χρηματοδότησης του έργου από την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου.

Επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του έργου αυτού, οι βουλευτές τονίζουν στην Ερώτησή τους: "Ο οικισμός του Αϊ - Γιάννη Κάσπακα είναι ο μοναδικός επίσημα αναγνωρισμένος οικισμός της Λήμνου και η διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου είναι έργο ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, αφού θα συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη και οικονομία, αλλά και γενικότερα στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του οικισμού". Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν, τέλος, την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα το έργο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ