Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρνούνται να πάρουν μέρος στην καπηλεία του αγώνα τους

Για καπηλεία της ΕΑΜικής εποποιίας, καταγγέλλουν τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Θριασίου - Μεγαρίδος, τη δημοτική αρχή Μάνδρας. Παρά τις χρόνιες, επίπονες και επίμονες προσπάθειες που έχουν κάνει τα δύο Παραρτήματα για κοινό προγραμματισμό στον εορτασμό - απότισης φόρου τιμής στους 50 πατριώτες θύματα της Ναζιστικής - φασιστικής θηριωδίας, που εκτελέστηκαν στην Αγία Σωτήρα, περιοχή της Μάνδρας, ο Δήμος Μάνδρας επέλεξε ως... λύση τον εμπαιγμό των αντιστασιακών Παραρτημάτων.

"Το μόνο που εισπράξαμε ήταν θα, θα...", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. "Σχεδόν σε όλη τη χώρα, υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ των Παραρτημάτων με δημοτικές, κοινοτικές αρχές και τη Νομαρχία για τον προγραμματισμό των αντιστασιακών εκδηλώσεων. Κραυγαλέα εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Μάνδρας".

Η ανακοίνωση καταλήγει, καλώντας τα "Παραρτήματα, απογόνους και φίλους της Αντίστασης", να μην πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Αυγούστου στην Αγία Σωτήρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας "για την καπηλεία της ΕΑΜικής Αντίστασης, η οποία είναι ποτισμένη με αίμα και θυσίες".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ