Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Η Μόσχα κατεβάζει τους τόνους...

ΜΟΣΧΑ. -

Κατεβάζει τους τόνους η Μόσχα, με πρώτον τον Πρόεδρο Γιέλτσιν να αποκλείει τη "διακοπή των σχέσεων με τις μεγάλες δυνάμεις" λόγω των επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία.

Σύμφωνα με τον προεδρικό εκπρόσωπο, Ντμίτρι Γιακούσκιν, ο Γιέλτσιν απέκλεισε χτες τη διακοπή των σχέσεων με μεγάλες δυνάμεις, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εμφάνιση αντι - δυτικών αισθημάτων σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας και την εκμετάλλευση αυτών των εκδηλώσεων από "ορισμένους πολιτικούς για προεκλογικούς λόγους"... Η παραπάνω δήλωση προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε ο Γιέλτσιν και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβάνοφ, στο Κρεμλίνο με εκπροσώπους ισλαμικών χωρών (με επικεφαλής τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Καμάλ Κχαράτσι) και πρώην σοβιετικών πολιτειών. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης ήταν σχεδόν μηδενικό, μιας που φάνηκε πως πολλοί από τους προσκεκλημένους δε συμμερίστηκαν τις θέσεις και την"οπτική" της Μόσχας έναντι των ΝΑΤΟικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Τσερνομίρντιν πάντως όδευσε προς χώρες όπως η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν και η Ουκρανία για βολιδοσκόπηση των προθέσεων αυτών των χωρών. "Ο στόχος της αποστολής μου είναι η αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης, τρόπων εξόδου από τη βαλκανική κρίση", είπε ο Τσερνομίρντιν φθάνοντας στη Γεωργία, δίχως να πει οτιδήποτε σε σχέση με κάποιο καινούριο "ειρηνευτικό" σχέδιο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ