Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΣΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Οι λαοί θα με υπερασπιστούν

Μήνυμα προς τον κουρδικό λαό και όλους τους λαούς, του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπν. Οτσαλάν,έβγαλε από τις φυλακές του Ιμραλί ο δικηγόρος του, όπου καλεί τον κουρδικό λαό να ετοιμάζεται για μεγάλες ιστορικές μέρες.

Το μήνυμα μεταδόθηκε από το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων DEM, το οποίο αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΡΚΚ υπόκειται σε μεγάλα ψυχολογικά βασανιστήρια αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι "με την εξόντωσή μου το κουρδικό ζήτημα δε θα τελειώσει". Το κουρδικό πρακτορείο επισημαίνει ότι ο Αμπν. Οτσαλάν διατηρεί σε υψηλό βαθμό το ηθικό του και ότι οι κουκουλοφόροι δεν μπόρεσαν του αφαιρέσουν τη βούληση.

Στο μήνυμά του ο ηγέτης του ΡΚΚ τονίζει: "Διαπράχθηκε ένα μεγάλο αδίκημα. Ολα τα κράτη που συμμετείχαν στη συνωμοσία καταπάτησαν τόσο τους δικούς τους νόμους όσο και τους νόμους διεθνούς δικαίου. Για αυτό το λόγο είναι ένοχα. Πρέπει άμεσα να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο". Ο ίδιος, όπως αναφέρεται, κάνει λόγο για τα τέσσερα "καρφιά του σταυρού του μαρτυρίου" του, με τα οποία τον σταύρωσαν και τα καρφιά αυτά βρίσκονται το ένα στην Αθήνα,το ένα στη Μόσχα,το ένα στο Ναϊρόμπι και το ένα στην Αγκυρα.

Ο Κούρδος ηγέτης επισημαίνει: "Το τουρκικό κράτος κυβερνάται από συμμορίες. Οι συμμορίες σέρνουν την Τουρκία στο σκοτάδι. Η Τουρκία σέρνεται σε νέα συνωμοσία. Αυτά πρέπει ο τουρκικός λαός να τα γνωρίζει". Και καταλήγει με την υπόσχεση: "Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω την πολιτική που υπερασπίζομαι από το 1993. Οι λαοί θα με υπερασπιστούν. Ο λαός μας και όλοι να είναι προετοιμασμένοι. Οι προσεχείς ημέρες θα είναι μεγάλες ιστορικές ημέρες".

Επίσης, τονίζεται ότι ο Αμπν. Οτσαλάν θα διεκδικήσει τα ατομικά δικαιώματά του στους διεθνείς οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ