Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
Μεγαλύτεροι τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές

Συγκέντρωση - συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα του κουρδικού λαού πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πόλης

Την προδοσία σε βάρος του κουρδικού λαού κατήγγειλαν οι κάτοικοι του Κιλκίς, μέσα από μια όμορφη και ζεστή συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση οργανώθηκε από επιτροπή φορέων του νομού και μετατράπηκε σε βήμα διεκδίκησης της άμεσης απελευθέρωσης του Α. Οτσαλάν και καταδίκης της ΕΕ και των ΗΠΑ, που επιχειρούν να παρουσιάσουν τον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό ως τρομοκράτη. Παράλληλα, καταγγέλθηκαν οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί σε βάρος των λαών των Βαλκανίων, και η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο που στήνεται στο Κόσσοβο.

Μέσα από ποιήματα και τραγούδια η Θεατρική Ομάδα του Κιλκίς,το συγκρότημα της Ενωσης Ποντίων "Αργοναύτες" και το νεανικό ροκ σχήμα "Ινφιντέλιτι",μίλησαν για τον αγώνα, την αδελφοσύνη και τη φιλία των λαών.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Κ. Τατίδης,μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην υποκριτική στάση της ΕΕ απέναντι στον ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν και ορμώμενος από τη συμμετοχή του κόσμου, διαπίστωσε ότι "αποδείχτηκε περίτρανα πως δε θα μπορούσε κανείς από τους πολίτες του Κιλκίς να μείνει απαθής και σιωπηλά συνένοχος".

"Οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες των λαών είναι οι ιμπεριαλιστές. Επιχειρούν ξαναμοίρασμα του κόσμου. Τον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Τα ξένα στρατεύματα που έρχονται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη προωθούνται προς τα βόρεια σύνορα μέσω των δρόμων του Κιλκίς. Η ΝΑΤΟική ταξιαρχία άμεσης επέμβασης του ΝΑΤΟ εγκαθίσταται στη Νέα Σάντα. Τα κανόνια έρχονται πάνω από τα κεφάλια μας. Γι αυτό πρέπει να κάνουμε την αγανάκτησή μας δράση", είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Τατίδης.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε και εκπρόσωπος των Κούρδων. Μια του φράση ήταν αρκετή για να δώσει την κατεύθυνση: "Τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό από τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, γι' αυτό οι λαοί πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους".

Το μήνυμα το έλαβαν όλοι. Και τα παιδιά του νεανικού ροκ σχήματος με τη σειρά τους κάλεσαν τους νέους σε ενεργοποίηση. Οπως είπε και ο Γ. Σιάκας, μέλος των "Ινφιντέλιτι": "Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε γύρω από οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει ή να δημιουργήσει".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ