Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτακτική ανάγκη το 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλου σε Επερώτηση της ΝΔ για την ανεργία

Την απαίτηση για την άμεση και δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, χωρίς δόλιες μεθοδεύσεις, ζήτησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το θέμα της ανεργίας στη Βουλή, με αφορμή σχετική Επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Μήτσος Κωστόπουλος είπε ότι "ουσιαστικά υπάρχουν 3 δισεκατομμύρια άνεργοι ανάμεσα τους 2 δισεκατομμύρια υποαπασχολούμενοι" που "ζούνε με ένα δολάριο ημερήσιο εισόδημα", προσθέτοντας ότι "αυτή η πραγματικότητα θα επιδεινωθεί περισσότερο". Τόνισε, μάλιστα, ότι στην Ευρώπη "αν δε δεις τη δραστική πραγματική και όχι δόλια μείωση του χρόνου εργασίας, το πρόβλημα θα οξύνεται". "Δεν πρόκειται κανένα συρματόπλεγμα να αναχαιτίσει αυτό τον κόσμο, τη νέα μετανάστευση", πρόσθεσε, αναφερόμενος στα εκατομμύρια ανέργους από άλλες ηπείρους που αναζητούν την τύχη τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σχολιάζοντας την τακτική που ακολουθείται σήμερα και από την κυβέρνηση τόνισε ότι "δεν είναι απάντηση να μοιράσετε την ανεργία όπως κάνει η "Λευκή Βίβλος". Πρέπει να δείτε τη στάση σας απέναντι στο πρόβλημα", επαναλαμβάνοντας ότι άμεση πρέπει να είναι η εφαρμογή του 35ωρου, πενθήμερου, 7ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών, σημειώνοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση "έχει όλο το έννομο συμφέρον να πιέσει το εργατικό κίνημα".

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της αναγκαίας ανάπτυξης για την καταπολέμηση της ανεργίας επισήμανε ότι σήμερα "4 τρισεκατομμύρια δολάρια κινούνται αυτή τη στιγμή στον τζόγο", χωρίς να γίνονται παραγωγικές επενδύσεις, κατάσταση που πρέπει άμεσα να αλλάξει, για να μπορεί κανείς να μιλήσει για ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ