Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Καταγγέλλουν τη φιέστα κυβέρνησης και δήμου

Τη στάση της διοίκησης του Δήμου Ανω Λιοσίων καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Καματερού, καθώς εξάντλησε όλα τα μέσα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάνε στη συγκέντρωση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην περιοχή, την προηγούμενη Πέμπτη.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, "οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη λύση των προβλημάτων τους. Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου ακολουθεί το δρόμο της επαιτείας για να εξασφαλίσει κονδύλια από την κυβέρνηση και τη λογική ότι όποιοι αντισταθούν "θα τους τσακίσουν" για τους εργαζόμενους. Η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να χειροκροτούν οι εργαζόμενοι μια κυβέρνηση που όλα αυτά τα χρόνια δε δίνει λύση στα προβλήματά μας, που χτυπάει κάθε μορφή διεκδίκησης και έχει οδηγήσει την εργατική τάξη στο έσχατο σημείο".

Αναφερόμενοι στην παρουσία του πρωθυπουργού στην περιοχή, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν: "Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στα προβλήματα του δήμου και των εργαζομένων. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν ποια τάση θα επικρατήσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και πώς θα κρατηθεί στην κυβέρνηση η εκσυγχρονιστική πτέρυγα".

Επίσης, στην ανακοίνωση του Συλλόγου καταγγέλλεται η διοίκηση του Δήμου Ανω Λιοσίων, που ξεπουλά την υγεία του λαού, αποδεχόμενη τη χωματερή, ενώ προτίθεται να αναλάβει τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Μέσω της ανακοίνωσης οι εργαζόμενοι καλούν τη Δημοτική Αρχή να πάψει να τους χρησιμοποιεί σαν πολιτικούς ομήρους. "Πρέπει να πάψουν να κινδυνολογούν, πως αν δεν κάνουμε ό,τι λέει η διοίκηση θα κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις και θα χάσουμε τη δουλιά μας. Το δικαίωμα της εργασίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, δεν είναι προϊόν αγοραπωλησίας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ