Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ
Υποχρεώθηκε σε "απόσυρση" ο Πρ. Παυλόπουλος

Η Ρηγίλλης "ανεπίσημα" δηλώνει ότι ήταν "προσωπική επιλογή" του βουλευτή, που έγινε "εν αγνοία του προέδρου", αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική

Απέσυρε τελικά την υπογραφή του, από την τροπολογία εξυπηρέτησης των συμφερόντων του Συγκροτήματος Λαμπράκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,την οποία μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ συνυπέγραφε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχο Χυτήρη.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία - που αναμένεται να συζητηθεί σήμερα - αναφέρεται στη δυνατότητα ενός εκδότη να εκδίδει 3 ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες, η οποία δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ρηγίλλης,... περίμενε την υπαναχώρηση και αυτογελοιοποίηση του στελέχους της, για να δηλώσει "ανεπίσημα" ότι ο Πρ. Παυλόπουλος "ενήργησε εν αγνοία του προέδρου του κόμματος", ότι ήταν "προσωπική επιλογή του" και ακόμα - επιχειρώντας να γίνουν περισσότερο πιστευτοί - ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής κάνει επιπόλαιες κινήσεις"!

Βέβαια η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής ήταν ενημερωμένος από τον Πρ. Παυλόπουλο για την "πρωτοβουλία" του να υπογράψει από κοινού με τον Τ. Χυτήρη τη συγκεκριμένη τροπολογία και, σε κάθε περίπτωση, δεν αντέδρασε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Ρηγίλλης "αδειάζει" εκ των υστέρων και κάτω από τις έντονες αντιδράσεις από εφημερίδες που πρόσκεινται φιλικά στη ΝΔ, την ίδια στιγμή αποφεύγουν να δηλώσουν ποια είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα! "Δε γνωρίζω ποια είναι η επίσημη γραμμή και αν υπάρχει" (!), δήλωνε χθες βράδυ στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Καραμανλής υποχρέωσε τον Πρ. Παυλόπουλο να αποσύρει την υπογραφή του μετά τις έντονες αντιδράσεις φιλονεοδημοκρατικών εφημερίδων ("Ελεύθερος Τύπος", "Καθημερινή", "Βραδυνή", "Αδ. Τύπος" - Μήτση), οι οποίες εκφράστηκαν με επικριτικά σχόλια και άρθρα για τη συγκεκριμένη "πρωτοβουλία". Μάλιστα, η αποκλειστική δήλωση που έδωσε ο Κ. Καραμανλής στο "Βήμα" για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και η πρωτοσέλιδη προβολή της από την κυριακάτικη του συγκροτήματος, έδωσε τροφή σε διάφορα σχόλια και "παρεξηγήσεις". Πάντως, ανεξάρτητα από τη γραμμή που επίσημα θα τηρήσει η ηγεσία της ΝΔ στη συζήτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας στη Βουλή, θεωρείται βέβαιο ότι συμφωνεί επί της ουσίας και έχει ήδη δώσει τις "ευλογίες" της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ