Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαιώθηκε, έστω και αργά

Επιτέλους, δικαιώθηκε η Σταυρούλα Κατσιφαρέα, που τόσο άδικα διασύρθηκε και φυλακίστηκε, κατηγορούμενη για δολοφονία των γονιών της, λόγω περιουσιακών διαφορών. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Η. Σπυρόπουλος κατά της απόφασης του εφετείου Ναυπλίου που απάλλαξε τη Σ. Κατσιφαρέα, κρίνοντας ότι τα "εγκλήματα διαπράχτηκαν από ψυχρούς και έμπειρους εκτελεστές, οι οποίοι είναι αδύνατο να είναι τα παιδιά των θυμάτων". Παράλληλα, ανοίγει πάλι ο φάκελος για τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να αναζητήσουν τους πραγματικούς δολοφόνους.

Στη Στ. Κατσιφαρέα αρχικά είχε επιβληθεί ποινή δις ισόβια για τη δολοφονία των γονιών της το Μέγαλο Σάββατο του 1990. Οι δράστες είχαν πυροβολήσει τους γονείς της άτυχης Στ. Κατσιφαρέας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Για την εκτέλεση οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Σταυρούλα, η οποία αρχικά είχε καταδικαστεί με τη βαρύτατη ποινή δις ισόβια, ενώ η αδερφή της και ο γαμπρός της αθωώθηκαν.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι δεν υπήρχαν ικανά κίνητρα για να ωθήσουν τους κατηγορούμενους στη δολοφονία των γονιών τους και όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν άλλοθι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ