Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σημαντική επιτυχία της ΕΣΚ

Σημαντική δύναμη, με ποσοστό 24,8%, έδωσαν με την ψήφο τους στην ΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) οι εργαζόμενοι στην "Ολύμπικ Κέτερινγκ", στις εκλογές του Σωματείου τους, που έγιναν το τριήμερο 5 - 7 Φλεβάρη 1997.

Σε σύνολο 1.065 εγγεγραμμένων στο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων "Ολύμπικ Κέτερινγκ", ψήφισαν 1.033 και έλαβαν: ΠΑΣΚΕ: 628 ψήφοι, ποσοστό 62% και επτά έδρες, ΕΣΚ: 252 ψήφοι, 24,8% και τρεις έδρες, ΑΣΣΚΕ: 79 ψήφοι, 7,8% και μια έδρα και ΔΑΚΕ: 54 ψήφοι, 5,3%, χωρίς έδρα.

Ο Βαγγέλης Δανέζης επισημαίνει ότι οι εκλογές έγιναν σε κλίμα εκβιασμού, ακάλυπτων υποσχέσεων και ψεύτικων παροχών, αλλά οι εργαζόμενοι που ψήφισαν την ΕΣΚ έστειλαν μήνυμα ότι δεν τρέφουν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες και ότι είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για:

  • Ν' αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο η επαναφορά των μετοχών της εταιρίας στο δημόσιο, να σταματήσει να λειτουργεί ξεκομμένα από τη μητρική "Ολυμπιακή Αεροπορία" και να αποκρουστούν τα σχέδια μετοχοποίησης.
  • Να σταματήσει το Κέτερινγκ να είναι εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και η "αγελάδα" που θα την "αρμέγουν" οι κάθε λογής καιροσκόποι, που καραδοκούν στη "ζούγκλα" της αποκαλούμενης "ελεύθερης αγοράς".
  • Να ικανοποιηθούν τα δίκαια και ώριμα αιτήματα των εργαζομένων, με επίκεντρο τη θεσμική και επαγγελματική τους κατοχύρωση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ