- Στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας ρίχνονται σήμερα οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Αθήνας, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική, σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική της... - 1997-02-13 00:00:00.0"/> - Στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας ρίχνονται σήμερα οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Αθήνας, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική, σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική της... - 1997-02-13 00:00:00.0" /> Μας αφορά όλους! | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Μας αφορά όλους!
  • Σήμερα, στις 5.30 το απόγευμα στην Κάνιγγος, το συλλαλητήριο
  • Τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα, εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονιών, φοιτητών και σπουδαστών καλούν σε μαζική συμμετοχή
  • Μιλούν στο "Ρ" συνδικαλιστικά στελέχη εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονιών και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας ρίχνονται σήμερα οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Αθήνας, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική, σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Εργάτες, υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, για να διαδηλώσουν όλοι μαζί, ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την αναβάθμιση της παιδείας και συνεπώς είναι αγώνας όλου του λαού.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η ΕΦΕΕ, η ΕΣΕΕ, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και το Συντονιστικό Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας καλούν το λαό της Αθήνας και του Πειραιά να συμμετάσχουν μαζικά στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, τονίζοντας: "Ο αγώνας των εκπαιδευτικών πρέπει να στηριχτεί ολόπλευρα, ώστε να μην παραδοθεί η μόρφωση στους σκληρούς νόμους της αγοράς, να μην περιθωριοποιηθεί περισσότερο ο εκπαιδευτικός και το έργο του. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η συμπαράταξή μας σε ένα ενωτικό, ριζοσπαστικό κίνημα απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, είναι η μοναδική και αναγκαία προϋπόθεση για την ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας".

Του λαού υπόθεση είναι η παιδεία

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εκπαιδευτικών για καλύτερη παιδεία και αντιμετώπιση των χρόνιων θεσμικών και οικονομικών τους αιτημάτων. "Οι εργαζόμενοι της Αθήνας έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα της παιδείας και στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στηρίζοντας το αυριανό (σ. σ., σημερινό) συλλαλητήριο",αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Π. Σοφός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας υπογράμμισε ότι "οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών έχουν φέρει στην επιφάνεια το μεγάλο εκπαιδευτικό πρόβλημα", τονίζοντας ακόμα την ανάγκη για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. "Πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το εργατικό κίνημα θέλει και μπορεί να υπερασπίζει τις κατακτήσεις του στην παιδεία και να απαιτεί μέτρα που να ενισχύουν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της".

"Το πρόβλημα της παιδείας αφορά όλον τον ελληνικό και κατά συνέπεια όλους τους εργαζόμενους". Αυτό τόνισε στο "Ρ" ο Γ. Μανουσογιαννάκης,γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος της Ενωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", συμπληρώνοντας ακόμη: "Τα αιτήματα που προβάλλουν οι εκπαιδευτικοί, όπως η αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση, και φυσικά η βελτίωση της δικιάς τους οικονομικής θέσης, για να μπορούν να αποδίδουν καλύτερα στο λειτούργημα που διατελούν, είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπαρασταθούν, με κάθε τρόπο και μέσο, στον αγώνα αυτό και όλοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της παιδείας και των εκπαιδευτικών".

"Καλούμε όλον τον αθηναϊκό λαό να συμμετάσχει μαζικά στο αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, γιατί η εκπαίδευση πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων, διότι αυτοί είναι που θα πληρώσουν τη νύφη της παραπαιδείας", τόνισε ο Δ. Βανδώρος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Ο Γ. Γιώγος, δήμαρχος Πετρούπολης, τόνισε ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν είναι μια στενή οικονομική διεκδίκηση κάποιας κοινωνικής ομάδας, αλλά ένας αγώνας που αφορά το σύνολο της παιδείας, που αγκαλιάζει τους μαθητές και κυρίως τους εργαζόμενους της χώρας. "Είναι, πιστεύουμε, καιρός να δείξουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες την αλληλεγγύη μας στους δασκάλους και τους καθηγητές που απεργούν σήμερα και να αξιώσουμε μαζί τους από την κυβέρνηση να αφήσει την αδιαλλαξία και να σκύψει με ενδιαφέρον και προσοχή στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει", κατέληξε.

Ο Γ. Πατσιλινάκος,δήμαρχος Περάματος, σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος κουβέντιασε το θέμα της παιδείας συνολικά και με ομόφωνη απόφασή του συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών "που πρέπει να γίνει αγώνας όλου του λαού. Εμείς θα συμμετέχουμε, συνέχισε ο δήμαρχος Περάματος, και καλούμε και το λαό του δήμου μας να συμμετέχει μαζικά στο παλλαϊκό συλλαλητήριο".

Ο Ι. Ναζεντιάδης γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά κάλεσε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, δίνοντας δυναμική απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης. "Η νίκη των καθηγητών και των δασκάλων, τόνισε, θα είναι νίκη της δημόσιας δωρεάν παιδείας, θα είναι νίκη όλου του λαού".

Από την πλευρά της ΟΛΜΕ ο Γρ. Καλομοίρης,γραμματέας της Ομοσπονδίας, αναφερόμενος στην ανάγκη πλατύτερης στήριξης του αγώνα των καθηγητών σημείωσε: "Ο αγώνας των καθηγητών αναδεικνύει το ευρύτερο ζήτημα για τη στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του εκπαιδευτικού. Είναι συνεπώς υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και όλων των κοινωνικών κινημάτων, και αντικειμενικά εντάσσεται στη λογική συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου παιδείας".

  • Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα στη Λευκάδα, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, της Ενωσης Γονέων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και της τοπικής ΕΛΜΕ, και αύριο στην Καρδίτσα στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία θα συμμετέχουν και οι αγρότες του νομού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ