Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα το συλλαλητήριο

Και νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην Καμάρα, οι πέντε ΕΛΜΕ και οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, για να διαδηλώσουν πως η γνώση είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και πως ο αγώνας για την παιδεία είναι αγώνας διαρκείας.

Με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος και να διατρανώσουν την απόφασή τους να παλέψουν για την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Ηδη ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών δήλωσε τη συμμετοχή του στο αποψινό συλλαλητήριο, ενώ με ανακοίνωσή του καλεί τους συναδέλφους του φοιτητές να συμμετέχουν ενεργά και να διεκδικήσουν την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%.

Σε ό,τι αφορά το απεργιακό κλίμα, φαίνεται πως οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αδικαίωτοι. Προχτές, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, ανανέωσαν με συντριπτική πλειοψηφία την απόφασή τους για συνέχιση της απεργίας και κλιμάκωση του αγώνα.

Την αμέριστη συμπαράστασή της προς τους αγωνιζόμενους καθηγητές και δασκάλους εκφράζει με ανακοίνωσή της η "Αγωνιστική Δημοτική Ενωτική Κίνηση" Καλαμαριάς (ΑΔΕΚ) ενώ παράλληλα καταδικάζει την κυβερνητική αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό με τα οποία αντιμετωπίζονται οι λαϊκοί αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Τέλος, η ΑΔΕΚ δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών μέχρι την πλήρη δικαίωση των αγώνων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ