Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Οι αγρότες ετοιμάζονται για το Κιλελέρ

Το επόμενο αγωνιστικό βήμα - τη συμμετοχή τους στο αγροτικό συλλαλητήριο, στις 16 Μάρτη στο Κιλελέρ - προετοιμάζουν οι αγρότες Μακεδονίας και Θράκης. Οι Συντονιστικές Επιτροπές που συγκροτήθηκαν στις προηγούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, άρχισαν ήδη να πραγματοποιούν περιοδείες στα χωριά, όπου συζητούν με τους αγρότες για τον καλύτερο συντονισμό και τις μορφές δράσης που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Προχτές η ΣΕΑ Χαλκιδικής διοργάνωσε μαζική παράσταση στη Νομαρχία, όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών και με το οποίο καταδικάζονται παράλληλα οι τρομοκρατικές και υπονομευτικές μέθοδοι της κυβέρνησης.

Στη Ροδόπη συνεδρίασε η ΣΕΑ τη Δευτέρα και αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις και περιοδείες στα χωριά στην κατεύθυνση της οργανωμένης καθόδου των αγροτών στη Λάρισα. Ανάλογη είναι η δράση των αγροτών και των ΣΕΑ και στους υπόλοιπους νομούς.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής ιδιαίτερη κινητικότητα εμφανίζεται στην περιοχή του Λαγκαδά. Η ΣΕΑ Λαγκαδά συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις εξορμήσεις στα χωριά και καλεί τους αγρότες να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα. Η διάθεση για συνέχιση και συντονισμό της δράσης με τους συναδέλφους τους της Θεσσαλίας είναι δεδομένη.

Προχτές το βράδυ η Αχτίδα Λαγκαδά του ΚΚΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στο χωριό Κριθιά όπου πήραν μέρος δεκάδες αγρότες και συζήτησαν με τα στελέχη του ΚΚΕ για τα αγροτικά προβλήματα και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Η συζήτηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και στάθηκε αφορμή να αναδειχτεί η αποφασιστικότητα των καπνοπαραγωγών να αντιδράσουν στο νέο κανονισμό της ΕΕ για τον καπνό. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τάσος Πασχαλούδης, μέλος της ΝΕ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που προέκυψαν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και των συμφωνιών της ΓΚΑΤΤ. Επισήμανε πως ο μόνος δρόμος για να μην ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά είναι ο δρόμος της αντίστασης στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιλογές της ΕΕ και των αφεντικών της και η διεκδίκηση άμεσων μέτρων στήριξης των καλλιεργειών και του εισοδήματός της. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι αγρότες καταδίκασαν την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και τα μέσα που χρησιμοποίησε για να σταματήσει την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων και ξεκαθάρισαν ότι στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα οι καπνοπαραγωγοί θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπαθούν με υποσχέσεις να κοροϊδέψουν τους αγρότες(2002-08-02 00:00:00.0)
Σε «τροχιά» νέων κινητοποιήσεων(2001-10-30 00:00:00.0)
Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ(1999-02-10 00:00:00.0)
Νέες αποφάσεις για τις 2 Φλεβάρη(1998-01-24 00:00:00.0)
Με αναμμένες τις μηχανές(1997-02-05 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 27 Φλεβάρη(1995-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ