Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλήρη απασχόληση

Συνάντηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΔΕΠ με την Αλ. Παπαρήγα

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ - ΑΕΙ, αποτελούμενη από τους Γ. Σπάθη, πρόεδρο, Π. Κοντό, γραμματέα, και τους Γ. Σαγιά,Ν. Γελαδά,μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής της Ομοσπονδίας, συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Π. Γεωργιάδης, μέλος της ΚΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα επίκαιρα και φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ) των ΑΕΙ, που αφορούν στις διαδικασίες εξέλιξης του ΔΕΠ, και σύνθεσης των εκλεκτορικών σωμάτων, της αποκλειστικής απασχόλησης και του πανεπιστημιακού μισθολογίου.

Από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναπτύχθηκαν οι θέσεις του Κόμματος γύρω από τα αιτήματα του ΔΕΠ, τονίζοντας την ανάγκη συγκεκριμένων αλλαγών στο σχέδιο νόμου για την εξέλιξη, που ήδη έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο Παιδείας. Σε ό,τι αφορά την αποκλειστική απασχόληση, η αντιπροσωπεία του Κόμματος έκανε γνωστό ότι πρέπει να κυριαρχήσει η θέση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ΔΕΠ στα ΑΕΙ, ενώ για το πανεπιστημιακό μισθολόγιο εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να προχωρήσει στην κάλυψη των απωλειών του μισθού του ΔΕΠ, προβάλλοντας επίσης και την ανάγκη συνάρτησης του πανεπιστημιακού μισθολογίου με την αποκλειστική απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ