Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στους δρόμους σήμερα οι συνταξιούχοι

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης

Με συγκεντρώσεις σε έξι πόλεις απαντούν σήμερα οι συνταξιούχοι στην ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τρίτη Ηλικία. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Πάτρα,Γιάννενα,Αγρίνιο και Λάρισα.Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων - που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, Τραπεζών - οργανώνει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 27 Φλεβάρη.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 Ημερομίσθια του Ανειδίκευτου Εργάτη, καθώς και τη διαμόρφωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ και του ΝΑΤ στο 80% του μισθού που προκύπτει από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επίσης ζητούν να διαμορφωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών στο 80% των ενεργεία εργαζομένων.

Τη σημερινή συγκέντρωση την Αθήνα την οργανώνουν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΤΣΑ και θα γίνει στην Πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 π.μ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α Πειραιά της ΠΕΑΕΑ καλεί τους αντιστασιακούς των παραρτημάτων του Πειραιά, της Κοκκινιάς, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Κορυδαλλού, του Περάματος και της Σαλαμίνας να πάρουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Επίσης με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ καλεί τα μέλη του να συμπαραταχτούν με όλες τις δυνάμεις τους στην κινητοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη η ΣΕΑ των Συνταξιούχων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους συνταξιούχους όλων των κλάδων να ενισχύσουν τον συνταξιουχικό αγώνα.

Στην Καβάλα η συγκέντρωση θα γίνει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης, ώρα 10.30 π.μ.

Πανηπειρωτική συγκέντρωση των συνταξιούχων οργανώνει η τοπική ΣΕΑ (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ) στα Γιάννενα στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 10.30 π.μ.

Τη συγκέντρωση στη Λάρισα οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις του ΙΚΑ, του ΤΣΑ και του ΝΑΤ. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της Λάρισας, ώρα 10 π.μ..


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org