Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Διαμαρτυρία των ειδικευόμενων γιατρών

Με πορεία διαμαρτυρίας και παράσταση στο γραφείο του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου την Τρίτη, στις 11 το πρωί, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο με την τακτική μισθοδοσία όσο και με την αποζημίωση των εφημεριών τους.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, το νέο Ιατρικό Μισθολόγιο που θα αναβάθμιζε το μέχρι τότε πραγματικά πενιχρό μισθό των ειδικευόμενων γιατρών, δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί στο σύνολό του. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιούλη πληρώνονται κανονικά την τακτική μισθοδοσία τους και λαμβάνουν "έναντι" ένα μέρος από το ποσό που αντιστοιχεί στις εφημερίες.

Οπως καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι, ο επίτροπος του νομού "πατώντας" σε μια ασάφεια του νόμου και μη λαμβάνοντας υπόψη τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου που δικαιώνει τους ειδικευόμενους, αμφισβητεί τη χορήγηση κάποιων επιδομάτων, τα οποία ουσιαστικά αντιστοιχούν στο μισό και παραπάνω της τακτικής μισθοδοσίας τους.

"Με αυτά τα δεδομένα, ο ειδικευόμενος καλείται να δουλεύει με τακτικές αποδοχές 110 χιλιάδων το μήνα και να εφημερεύει για άλλα τόσα. Δηλαδή, να εργάζεται στο νοσοκομείο από τη μία μέρα το πρωί έως την επόμενη το μεσημέρι, για οχτώ τουλάχιστον μέρες (καθημερινές και αργίες)", τονίζεται στην ανακοίνωση. Το τραγελαφικό αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι τώρα οι ειδικευόμενοι γιατροί αμείβονται χειρότερα απ' ό,τι πριν τη διεκδίκηση και ψήφιση του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ