Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν τα τρομοκρατικά και εγκληματικά σχέδια

Την προχθεσινή τραμπούκικη και δολοφονική επίθεση των "γνωστών - αγνώστων" ομάδων και μηχανισμών απέναντι στους μαχόμενους και αγωνιζόμενους φοιτητές, αλλά και τον εμπρησμό των γραφείων του ΚΚΕ στη Δάφνη και στου Ζωγράφου, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους συνδικάτα εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς. Συγκεκριμένα:

  • Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ επισημαίνει πως στόχος αυτών των επιθέσεων ήταν να διαλύσουν τις συνελεύσεις των φοιτητών, να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα. "Πίσω απ' αυτές τις ενέργειες βρίσκονται οι σκοτεινές δυνάμεις που ανησυχούν απ' την αγωνιστική άνοδο του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα θα ματαιώσει τα τρομοκρατικά και εγκληματικά τους σχέδια", τονίζει η Ομοσπονδία.
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής - Ν. Πειραιά και Νήσων επισημαίνει πως αυτές οι ενέργειες είναι δράση συγκεκριμένων μηχανισμών, που σαν στόχο έχουν να ξεχαστεί το πραγματικό αντιιμπεριαλιστικό - αντιαμερικανικό περιεχόμενο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των στόχων της. Παράλληλα καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, στις 26/11. "Η μαχητική, μαζική κινητοποίηση θα δώσει απάντηση σε όσους - και από το χώρο του Τύπου - έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση και το χτύπημα του λαϊκού κινήματος", υπογραμμίζει το Συνδικάτο.
  • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου "Ο Προμηθέας" αναφέρει πως τα σχέδια όλων αυτών που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα θα πέσουν στο κενό. "Οι αγώνες των συνδικάτων, της αγροτιάς, της νεολαίας, θα δυναμώσουν, θα αντιπαρατεθούν με την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, του αυταρχισμού έως ότου σπάσουν τα μούτρα τους από το κοινό αγωνιστικό μέτωπο του αγωνιζόμενου λαού", τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου.
  • Στις "προβοκάτσιες που γίνονται κάθε χρόνο από γνωστούς αγνώστους προβοκάτορες" κατά το γιορτασμό του Πολυτεχνείου αναφέρεται σε ανακοίνωση η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι "την καλύτερη απάντηση στους κύκλους αυτούς την έδωσε φέτος ο ελληνικός λαός με την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Ιδιαίτερα η συμμετοχή της νεολαίας, που ήταν μεγάλη και με παλμό, τρόμαξε μερικούς, και ιδιαίτερα κάποιους "Κεντροαριστερούς" βαστάζους της κυβερνητικής πολιτικής, και τους καναλάρχες.

Και όμως, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία και παραπληροφόρηση, η νεολαία, οι φοιτητές και οι μαθητές, μαζί με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς, που αγωνίζονται ενάντια στο νόμο Αρσένη, θα επιμείνουν με πορείες και μαζική συμμετοχή στους δρόμους του Αγώνα", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ