Σάββατο 21 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βεντέτα με την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική

"Αυτές τις μέρες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μπαράζ δολοφονικών ενεργειών και δημοσιευμάτων, που πιστεύουμε ότι δίνουν κάλυψη σ' αυτές τις ενέργειες εναντίον διεργασιών του κινήματος της νεολαίας, εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Είχαμε την απόπειρα να χτυπηθεί η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, και ιδιαίτερα τα μπλοκ της ΚΝΕ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών συντρόφων μας μαθητών πριν ξεκινήσει η πορεία. Είχαμε εκρήξεις με γκαζάκια στα γραφεία του ΚΚΕ και τη χτεσινή (σ. σ. προχτεσινή) δολοφονική επιδρομή συμμοριών στη Νομική.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι αγώνες της νεολαίας. Που το μαθητικό κίνημα, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, συνεχίζει τους αγώνες του, οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ έχουν ξεκινήσει μαζικές διαδικασίες γενικών συνελεύσεων, οι σπουδαστές στα ΙΕΚ οργανώνονται στο σύλλογό τους, που το σπουδαστικό κίνημα στα ΤΕΙ και στα νυχτερινά συντονίζεται πανελλαδικά και προωθεί παραπέρα τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Αυτές οι ενέργειες επίσης γίνονται σε μια περίοδο που ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου έδειξε τη ζωντάνια, την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Νοέμβρη, έδειξε ότι η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία όχι μόνο συγκινεί, αλλά και κατεβάζει στο δρόμο χιλιάδες νέους.

Ξετυλίγεται μια επιχείρηση δυσφήμησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με στόχο την αναχαίτιση της δυναμικής που έχει η πολιτική μας και της αγωνιστικής συσπείρωσης που υπάρχει για την ανάταση του νεολαιίστικου κινήματος και τον προσανατολισμό του. Τους ανησυχεί το γεγονός ότι η ΚΝΕ, με τον αέρα που της δίνει η πολιτική του ΚΚΕ και η δράση του Κόμματος στην κοινωνία, δυναμώνει το κύρος και την επιρροή της στη νέα γενιά. Μαζικοποιεί διαρκώς τις γραμμές της με χιλιάδες νέα μέλη. Πρωτοστατεί στο μαθητικό, σπουδαστικό, φοιτητικό κίνημα.

Πιστεύουμε, με αποδείξεις και όχι με υποθέσεις, ότι οι εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Αυγή" έχουν γίνει πνευματικοί πατέρες αυτών των συμμοριών που βαφτίζονται "αναρχικοί" και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονικών και τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν χτες (προχτές). Αλλωστε και ο τρόπος που καλύπτονται αυτές οι ενέργειες σήμερα, αποδείχνει αυτά που καταγγέλλουμε. Το σενάριο που παίζεται περί βεντέτας ΚΝΕ - "Αναρχικών" γίνεται για να κρύψει, να αποπροσανατολίσει από το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται συμμορίες και όχι αναρχικοί, για αναχαίτιση, δυσφήμηση και τρομοκράτηση των αγωνιστικών διαθέσεων της νεολαίας.

"Βεντέτα" με την αντιδραστική πολιτική

Η ΚΝΕ έχει βεντέτα. Εχει όμως βεντέτα με την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης. Με την υποταγή της κυβερνητικής πολιτικής και της συναίνεσης από άλλες πολιτικές δυνάμεις στην εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Η Οργάνωσή μας παλεύει στο πλευρό του ΚΚΕ για την οικοδόμηση του μετώπου, του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου, που θα συγκρουστεί και θα οδηγήσει σε ρήξη με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Εχουμε σαν Οργάνωση τη δύναμη να απαντήσουμε - και θα απαντήσουμε - σ' αυτές τις προκλήσεις. Δουλεύοντας ακούραστα για να δυναμώσουμε αγώνες της νεολαίας. Μπροστά μας βρίσκεται η αγωνιστική κλιμάκωση σε όλους τους χώρους της εκπαίδευσης, με αφετηρία το συλλαλητήριο στις 26 του Νοέμβρη.

Μπροστά μας βρίσκεται η δράση του ταξικού ρεύματος στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενόψει της απεργίας που έχει προκηρυχτεί. Μπροστά μας βρίσκονται τα μπλόκα της αγροτιάς που ξαναστήνονται. Θα απαντήσουμε, κάνοντας συνεχώς γερή και μαζική την Οργάνωσή μας. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα που γιορτάζουμε τα 30 χρόνια ζωής της. Θα απαντάμε επίσης απομονώνοντας κάθε απόπειρα τρομοκράτησης που γίνεται, καταγγέλλοντάς την πλατιά στη νεολαία.

Τέλος, δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη. Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, καμιά πρόκληση δε θα μένει αναπάντητη. Τέρμα με την πολιτική και ηθική κάλυψη των συμμοριών. Ζητάμε τη διαγραφή των μελών της σπείρας από τους φοιτητικούς συλλόγους. Και είναι γεγονός ότι υπάρχει καταγραφή των ατόμων που πρωτοστάτησαν στα χτεσινά επεισόδια στη Νομική. Πρέπει να φύγει το "χαφιεδολόι" από τις πορείες του κινήματος. Οι συμμορίες που υπάρχουν και δρουν στα Πανεπιστήμια δεν έχουν θέση στα αμφιθέατρα. Εχουμε στοιχεία και θα κινηθεί διαδικασία μηνύσεων από τα 11 μέλη της ΚΝΕ που δέχτηκαν χτες αυτή τη δολοφονική επίθεση. Είναι γνωστοί οι υπαρχηγοί των συμμοριών Βλασσόπουλου και Σειρηνίδη,που συντόνιζαν αυτή τη δολοφονική επίθεση, ο Λιόντος και ο Λάμπρου.Αυτά φυσικά είναι ευρύτερα γνωστά και σε άλλους".

Δολοφονική συμμορία

Σε ερώτηση γιατί τα μέλη της ΚΝΕ θα προσφύγουν στα "αστικά δικαστήρια" εναντίον αυτών των ατόμων, ο Γραμματέας της ΚΝΕ ξεκαθάρισε:

"Το παραμύθι περί "αριστερού" και "αναρχικού χώρου" έχει σταματήσει για μας, το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με βάση αυτό λοιπόν, εμείς δε θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, ούτε θα απαντάμε σε αυτές τις λογικές με αντίστοιχες λογικές και μεθοδεύσεις. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια δολοφονική επίθεση, η οποία δεν προέρχεται ούτε από αριστερούς, ούτε από αντιεξουσιαστές, ούτε από αναρχικούς, προέρχεται από δολοφονική συμμορία με εξοπλισμό, με σχέδιο, με δράση ενάντια σε διαδικασίες του μαζικού κινήματος, με επιλεκτικό στόχο φοιτητές - μέλη της ΚΝΕ. Θα απαντήσουμε λοιπόν και με μηνύσεις, αλλά και με κάθε μέσο για να περιφρουρηθεί το φοιτητικό κίνημα συγκεκριμένα, αλλά και γενικότερα το μαζικό και λαϊκό κίνημα. Η πρώτη απάντηση είναι πολιτική. Γι' αυτό και διοργανώνουμε την πορεία διαμαρτυρίας (σ. σ. η χτεσινή που αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας). Και το πιο σημαντικό είναι ότι σε καμιά περίπτωση όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δε θα αποπροσανατολίσουν το Κόμμα και την ΚΝΕ από το στόχο τους να αναπτυχθεί το κίνημα της νεολαίας, να αναπτυχθεί το λαϊκό κίνημα απέναντι σ' αυτή την πολιτική που στερεί βίαια δικαιώματα και προοπτική για τους νέους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ