Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών σήμερα. Στον απόηχο της Ειδικής Συνόδου του ΟΗΕ, όπου υιοθετήθηκε μια δεκαετής δράση, που θα στοχεύει στη μείωση της ζήτησης, αλλά και την καταπολέμηση του εμπορίου των ναρκωτικών.
Το βρώμικο χρήμα που προέρχεται απ' τα ναρκωτικά υπολογίζεται σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Τα κράτη - μέλη - μαζί και η Ελλάδα - συμφώνησαν. Το σχέδιο δράσης του ΟΗΕ απαιτεί 500 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για τα επόμενα δέκα έτη. Το ζήτημα της χρηματοδότησης του προγράμματος, όμως, παραμένει ακόμη ανοιχτό. Γι' αυτό κανένας δε μιλά.
Σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) οργανώνει παναττική συγκέντρωση μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στις 6.30 μ.μ., όπου θα διαβαστεί η τελευταία απόφαση της Ειδικής Συνόδου του ΟΗΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή - θα επιδοθεί το ψήφισμα που θα εγκριθεί στη συγκέντρωση στον πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα - και από εκεί η πορεία θα καταλήξει στα γραφεία του ΟΗΕ.
Το ΕΣΥΝ καλεί όσους συμφωνούν με τις θέσεις του να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να αποτραπεί ο κίνδυνος, που τις μέρες αυτές προβάλλει απειλητικότερος όσο ποτέ άλλοτε.
Στις 11 π.μ. η Θεραπευτική Κοινότητα "Διάβαση" θα δώσει αγώνα ποδοσφαίρου με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στις 7 μ.μ. η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου" και η Επιτροπή Νέων της Κίνησης οργανώνουν πικετοφορία, που θα ξεκινήσει από το τέρμα της Τσαλδάρη (Αμφιάλη) και θα καταλήξει στην πλατεία Λαού στα Ταμπούρια.