Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση της ΟΓΕ για την πρόνοια

Εκδήλωση, με θέμα "Κοινωνική Πολιτική - Πρόνοια", πραγματοποίησε, το βράδυ της Τετάρτης, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, το κλιμάκιο Θεσσαλονίκης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Το κλιμάκιο Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τα μέλη του για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο 7ο Συνέδριο της ΟΓΕ που έγινε, τον Μάρτη στον Πειραιά, και μετέφεραν το ενωτικό - αισιόδοξο μήνυμα των γυναικών που συγκεντρώθηκαν στο συνέδριο από όλα τα χωριά και τις συνοικίες της χώρας.

Η Μ. Παστελά, αναλύοντας το θέμα "Κοινωνική πολιτική - Πρόνοια", αναφέρθηκε διεξοδικά στις επιπτώσεις των νέων μέτρων στης κυβέρνησης, που καθοδηγούνται από την ΕΕ, και επισήμανε ότι "κάθε περικοπή της κοινωνικής πολιτικής είναι σε βάρος των γυναικών".

Αναφερόμενη στο "νέο πρόσωπο της κοινωνικής φροντίδας", που εκφράζεται με την κατάργηση Οργανισμών, Ιδρυμάτων και Υπηρεσιών Πρόνοιας, όπως ΕΟΠ, ΠΙΚΠΑ, "ΜΗΤΕΡΑ", "Κέντρα Παιδικής Μέριμνας" που παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα, τόνισε ότι "η "κοινωνική αυτή φροντίδα" μαζί με την ανεργία και την υποαπασχόληση, για τις γυναίκες σημαίνει επιστροφή στο σπίτι για να υποκαταστήσουν τις υποχρεώσεις του κράτους προς τα παιδιά, τους αρρώστους, τους γέροντες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Παροχή ανεπαρκών, υποβαθμισμένων και ακριβοπληρωμένων κοινωνικών υπηρεσιών, που έχουν σχέση με τη συντήρηση της οικογένειας, αλλά και του ιδιαίτερου αναπαραγωγικού ρόλου των γυναικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ