Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λείπει η ενημέρωση για την ανακύκλωση

Η έλλειψη συνεχούς και σωστής ενημέρωσης, αλλά και... κάδων, αποτελεί τη βασικότερη αιτία για τη μη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ). Αυτό προκύπτει από έρευνα για το πόσο ενημερωμένη είναι η κοινή γνώμη σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης "Κάν' το και συ".

Την έρευνα έκανε η ΚΑΠΑ RESERCH για λογαριασμό του ΕΣΔΚΝΑ σε μαθητές και νοικοκυριά της Αττικής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, που παρουσιάστηκαν χτες, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες επισήμαναν την έλλειψη κάδων από τις περιοχές τους, υποστηρίζοντας πως η ύπαρξή τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των κατοίκων στο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό, το οποίο φτάνει το 74,5%, που δεν έχουν πάει χαρτί στους κάδους συλλογής!

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα είναι μαθητές, ενώ πρόθεση συμμετοχής εξέφρασε το 66,2% των ερωτηθέντων. Ωστόσο, παρόλο που το 54% έχει ακούσει για το πρόγραμμα "Κάν' το και συ", το 55% δηλώνει ελάχιστα ως καθόλου ενημερωμένο για τα θέματα της ανακύκλωσης, ενώ 6 στους 10 δήλωσαν πρόθεση συμμετοχής σε ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και άλλων υλικών. Το σοβαρότερο πρόβλημα για το περιβάλλον είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με το 44,2% των ερωτηθέντων, ενώ το 27,6% θεωρεί ως το σοβαρότερο πρόβλημα τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σημαντικό είναι το στοιχείο της έρευνας σχετικά με το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανακύκλωση. Ετσι, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι ιδιαίτερα σημαντικός και αναντικατάστατος είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μια προσπάθεια για πιο αποτελεσματική ανακύκλωση, με κύριο άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ