Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αναβλήθηκε η δίκη των τριών φοιτητών

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, δίκη με κατηγορούμενους τους τρεις φοιτητές που συνελήφθησαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών του νομού, κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πρόκειται τον Μπάμπη Αυγουστάκη,23 χρόνων, που κατηγορείται ότι χτύπησε δύο αστυνομικούς, τον 18χρονο Δημήτρη Γάκη και τον 19χρονο Γιώργο Βεριγάκη, που κατηγορούνται ότι πετούσαν αυγά και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Τη συμπαράστασή τους στους τρεις φοιτητές, εξέφρασαν χτες το πρωί δεκάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές του Ηρακλείου, που συγκεντρώθηκαν στο δικαστήριο και παρέμειναν εκεί μέχρι που τους ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης. Νωρίτερα, σε Γενική Συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ηθικής και οικονομικής στήριξης των τριών φοιτητών, ενώ εκφράστηκε για άλλη μια φορά η αντίδραση των φοιτητών και εκπαιδευτικών στην αντιλαϊκή και επικίνδυνη, όπως χαρακτηρίστηκε, πολιτική της κυβέρνησης.

Εξάλλου, όπως αποφασίστηκε χτες, η Συντονιστική Επιτροπή των εκπαιδευτικών θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, για να καθορίσει την αγωνιστική στάση που θα τηρήσει καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ