Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Σε φιλειρηνική εγρήγορση όλη η χώρα

Συνεχίζεται, με μεγαλύτερη ένταση, η αντιιμπεριαλιστική εξόρμηση σ' όλη τη χώρα, όπου απλώνονται οι δραστηριότητες στα πλαίσια του φετινού 20ού ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ της ΕΕΔΥΕ. Στις επόμενες μέρες, μέχρι τις 17 του Μάη, αλλά και στη συνέχεια, θα εκφραστεί ποικιλόμορφα η δυναμική παρουσία του μαχόμενου κινήματος ειρήνης και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη φιλειρηνική, αντιιμπεριαλιστική, Μαραθώνια Πορεία προς τιμήν του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" σε συνεργασία με άλλους φορείς του μαζικού - λαϊκού κινήματος, συνδυάζουν την ενημέρωση και την αντίσταση στην ιμπεριαλιστική "νέα τάξη" με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του αδούλωτου λαού μας και διατρανώνουν τη θέληση των αγωνιστών της ειρήνης να ζήσουν ειρηνικά, χωρίς ξένους "προστάτες".

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο 9/5

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Κυψέλης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ένταση στο Αιγαίο, οι πρόσφατες εξελίξεις στα Βαλκάνια και ο ρόλος του ΝΑΤΟ" στις 6.30 μμ στα γραφεία της, Καλλιφρονά 30, Κυψέλη.

Αύριο Κυριακή 10/5
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Βύρωνα στις 9.00 π.μ.,σε συνεργασία με το Δήμο Βύρωνα, διοργανώνει την 3η Νικηφορίδεια Πορεία από την Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο) στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, για να τιμήσουν τη θυσία των 200 πατριωτών κομμουνιστών. Στην πορεία συμμετέχουν το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Βύρωνα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου, το Σωματείο Συνταξιούχων, καθώς και οι Επιτροπές Ειρήνης Δάφνης, Υμηττού, Ηλιούπολης. Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου θα συμμετάσχει με πορεία που θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. από την πλατεία Γαρδένιας προς το Σκοπευτήριο Καισαριανής.
  • Από τις 10 έως 13/5 ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος "Προφήτης Ηλίας" Νεάπολης,σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και τα Δημοτικά Σχολεία 20ό και 25ο πραγματοποιεί Εκθεση Ζωγραφικής των παιδιών με θέμα την ειρήνη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Ηλεκτρικού, στις 7.30 μμ, με θέμα "Νέα δομή του ΝΑΤΟ και εξελίξεις στα Βαλκάνια", σε συνεργασία με το δήμο, την ΠΕΑΕΑ, το Σύλλογο Γυναικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Στ. Ψαραδάκου και το χορευτικό "Ειρήνη".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης διοργανώνει γιορτή για τα παιδιά (με τους συνοδούς τους) με πολύ παιχνίδι, μουσική, χορό, απαγγελίες στις 6.00 μμ στην ισόγεια αίθουσα επαγγελματοβιοτεχνών, κοντά στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ, στην οδό Ικονίου 26 και Καλλιπόλεως, στη Ν. Σμύρνη.
  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Κερατσινίου σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο της πόλης διοργανώνουν αντιρατσιστική εκδήλωση με κεντρικό θέμα "Γέφυρα ειρήνης ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία", στις 7.30 μμ στην Πλατεία Λαού. Κεντρικός εισηγητής ο γγ της ΕΕΔΥΕ, Θανάσης Παφίλης,ενώ συμμετέχουν εκπρόσωποι της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" και μαθητές του 3ου Λυκείου, η Ζωή Σώκου,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι κοινοτήτων αλλοδαπών. Επίσης θα γίνει βράβευση έργων ζωγραφικής με αντιρατσιστικό θέμα, των μαθητών της Στ τάξης από 25 Δημοτικά Σχολεία του Κερατσινίου, ενώ θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Αλβανία, τις Φιλιππίνες, την Αφρική, παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, ελληνική μουσική και τραγούδια και το χορευτικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου,στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων "ΕΙΡΗΝΗ '98", διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ρόλος της στην υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας".
Την Τρίτη 12/5
  • Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας διοργανώνουν εκδήλωση στο ΕΜΠ με θέμα "Εξελίξεις στα Βαλκάνια και η κατάσταση στο Κόσσοβο",με ομιλητή τον Γρ. Πετρόπουλο,οργ. γραμματέα της ΕΕΔΥΕ.
  • Διοργανώνουν επίσης εκδήλωση στο ΑΠΤ με θέμα "Ρατσισμός και ξενοφοβία", με ομιλητή τον Β. Κατσάβα, εκπρόσωπο της ΕΕΔΔΑ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου διοργανώνει πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις 6.00 μμ,από το Νέο Τέρμα.
Την Τετάρτη 13/5
  • Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας διοργανώνουν:

α) Εκδήλωση στη ΦΜΣ, με θέμα: "Κυπριακό και ο ρόλος του ΝΑΤΟ". Θα γίνει συζήτηση με εκπροσώπους της ΕΕΔΥΕ, ενώ θα υπάρξει και μουσικό αφιέρωμα.

β) Εκδήλωση στη Νομική Σχολή, με θέμα "Εξελίξεις στα Βαλκάνια και η κατάσταση στο Κόσσοβο", με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη,γγ της ΕΕΔΥΕ.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση τύπου πάνελ για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, με εκπροσώπους μεταναστών και μαζικών φορέων, στην πλατεία Γαρδένιας, στις 8.00 το βράδυ. Συμμετέχουν οι φορείς: "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Ζωγράφου, Παράρτημα Οικοδόμων, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοκρατικές Γυναίκες Ζωγράφου, ΠΕΑΕΑ, Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, ΙΒΣΑ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου θα παρουσιάσουν δύο μονόπρακτα από το έργο του Ιρβιγκ Σόου "Θάψτε τους νεκρούς". Η παρουσίαση θα γίνει στο Θεατρικό Εργαστήρι στις 8.30μμ και την όλη επιμέλεια θα έχει ο Αργύρης Ντούσιας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Νέα δομή του ΝΑΤΟ και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια", στο θεατράκι στο Ανω Καλαμάκι, στις 6.30μμ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αμπελοκήπων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Εξελίξεις στα Βαλκάνια, διχοτόμηση Αιγαίου - Κύπρου" στην παιδική χαρά Αστραπόγιαννου και Νικήτα, πίσω από το 57ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων.
  • Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Βύρωνα διοργανώνει εκδήλωση για το ρατσισμό και την ξενοφοβία στην πλατεία Ταπητουργείου, στις 7.00 μμ με τους Συλλόγους Εργαζομένων Αλβανών στην Ελλάδα, τον Παναφρικανικό Σύνδεσμο και το Σύλλογο ΚΑΣΑΠΙ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα(2001-01-31 00:00:00.0)
Ψηλά το αντιπολεμικό αίσθημα του λαού(1999-05-14 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση - πικετοφορία(1998-07-02 00:00:00.0)
Μαχητικό φιλειρηνικό "παρών"(1998-05-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι φιλειρηνικές δραστηριότητες(1998-05-19 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι φιλειρηνικές δραστηριότητες(1998-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ