Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Ο κόσμος υποφέρει, η κυβέρνηση αδιαφορεί
  • Ο Στρ. Κόρακας με Επίκαιρη Ερώτηση κατήγγειλε την ελλιπή λειτουργία του σταθμού βιολογικού καθαρισμού
  • Αφόρητη η κατάσταση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής

Αφόρητη είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου, του Περάματος και της Δραπετσώνας, από τις οσμές που έρχονται από την Ψυττάλεια εξαιτίας της κακής και ελλιπούς λειτουργίας του κέντρου επεξεργασίας των λυμάτων, αλλά και της αποθήκευσης λάσπης τον τελευταίο μήνα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, καταγγέλλοντας ότι παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, για σύντομη ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του βιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειας, η κατασκευή της δεν έχει σήμερα καν αρχίσει, ενώ η αποπεράτωσή της προβλεπόταν για το τέλος του 1999.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χ. Βερελής, στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι η Ερώτηση έχει χρονικά ξεπεραστεί επειδή το πρόβλημα πλέον δεν υπάρχει. Οπως είπε, πριν από ένα μήνα για λίγες μέρες υπήρξε ένα πρόβλημα επειδή αρνιόταν η χωματερή των Ανω Λιοσίων να δεχτεί τη λάσπη λυμάτων από το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυττάλειας.

Οσον αφορά το δευτεροβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, είπε ότι μέχρι το τέλος Ιούνη θα υπάρχει ο ανάδοχος και το έργο θα ολοκληρώσει τον καθαρισμό των λυμάτων και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά καθώς θα αναζωογονηθεί πλήρως ο Σαρωνικός.

Ο Στρ. Κόρακας αντέκρουσε τα περί μη επικαιρότητας του θέματος, λέγοντας ότι μόλις προχθές υπήρξε μία εντυπωσιακή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής γιατί πλέον η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Τόνισε ότι οι κάτοικοι έδωσαν είκοσι μέρες διορία στο υπουργείο, καθώς παρά τα όσα είπε ο υφυπουργός, κανένα βελτιωτικό έργο των υπαρχουσών εγκαταστάσεων δεν έγινε από την αρχή της λειτουργίας του. Πρέπει, είπε, να φύγει άμεσα η λάσπη των λυμάτων από την Ψυττάλεια, να σταματήσουν τα παιχνίδια με το Δήμο Ανω Λιοσίων και να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης, να υπάρξει βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Ολα αυτά, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, θα επιτευχθούν μόνο "εάν συνεχίσουν οι κάτοικοι τον αγώνα τους και εμείς σε αυτόν τον αγώνα θα σταθούμε στο πλάι τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ