Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Τιμούν την ηρωική επέτειο

Με αφορμή την ημέρα της συμπλήρωσης 53 χρόνων από τη συντριβή του Φασισμού, στις 9 Μάη 1945, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη μεγάλη προσφορά του ελληνικού λαού στη γιγάντια αντιφασιστική μάχη, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους πολίτες του Βόλου στο γιορτασμό που θα γίνει σήμερα Σάββατο 9 του Μάη στις 7.00 μμ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Ανάμεσα στ' άλλα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

"Η νίκη των λαών κατά των δυνάμεων του φασισμού κερδήθηκε μέσα από μια σκληρή αναμέτρηση, με βαρύτατο τίμημα τη ζωή πενήντα εκατομμυρίων ανθρώπων,με φοβερά μαρτύρια και βασανισμούς εκατοντάδων άλλων εκατομμυρίων, που είτε αντιμετώπισαν τη βαρβαρότητα της Νέας τάξης Πραγμάτων των Ναζί είτε κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε κρεματόρια.

Οι λαοί της Ευρώπης, όλη η ανθρωπότητα, πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα από την εφαρμογή των ρατσιστικών - φυλετικών θεωριών του δόγματος του ζωτικού χώρου και της χιτλερικής "Νέας Τάξης Πραγμάτων"".

Στη συνέχεια η ανακοίνωση, αφού αναφέρεται στο αθάνατο έπος της Εθνικής Αντίστασης, υπογραμμίζει: "53 χρόνια μετά την ήττα των φασιστικών δυνάμεων και παρά τις δραματικές αλλαγές στον κόσμο τα ιδανικά της Εθνικής μας Αντίστασης προβάλλουν τώρα περισσότερο από ποτέ ως φάρος φωτεινός στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο για την παγκόσμια ειρήνη. Στον αγώνα ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και το νεοφασισμό".

  • O Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας,σε δική του ανακοίνωση, καλεί επίσης στο γιορτασμό της 9 του Μάη, Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που θα γίνει στο Δημαρχείο Βόλου. Επιπλέον επισημαίνει ότι "ύψιστο χρέος όλων των γυναικών είναι η υπεράσπιση της ειρήνης, που γι' αυτήν έγιναν τόσες και τόσες θυσίες". Και συνεχίζει: "Γι' αυτό δεν πρέπει κανείς να ξεχνά το βαρύτατο τίμημα που πλήρωσαν οι λαοί της Ευρώπης, μαζί και ο ελληνικός λαός, στη μεγάλη μάχη για τη συντριβή του Φασιστικού Αξονα". Επίσης ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας διοργανώνει αύριο Κυριακή εκδήλωση για να τιμήσει τη Γιορτή της Μητέρας,στις 7.00 μμ, στην καφετερία "Κεντρικό" (Ιωλκού με Ανθίμου Γαζή) με θέματα: α. Ενημέρωση από τις αντιπροσώπους του 7ου Συνεδρίου ΟΓΕ, β. Συζήτηση με θέμα "Ξενοφοβία και ρατσισμός".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ