Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΥΣΤΟ"
Κόντρες διαπλεκομένων!

Στον πόλεμο συμφερόντων Λαμπράκη - Κόκκαλη - Τεγόπουλου οφείλονται οι αψιμαχίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας

Ακρως αποκαλυπτική, σχετικά με το πώς οι διαμάχες των λεγόμενων "διαπλεκόμενων" συμφερόντων μεταφέρονται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, ιδίως ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ήταν η χτεσινή συνεδρίαση στη Βουλή, σχετικά με τη σύμβαση για την ανάθεση του στιγμιαίου λαχείου "Ξυστό" στην εταιρία του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, με αφορμή σχετική Επερώτηση της ΝΔ. Καυστικός ήταν στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, ο οποίος επισήμανε ότι οι αντεγκλήσεις κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αντικατοπτρίζουν την κόντρα Λαμπράκη- Τεγόπουλου - Κόκκαλη...

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, οι επερωτώντες βουλευτές υποστήριξαν πως η κυβέρνηση φέρει σοβαρές ευθύνες, αφού "το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε τις αδυναμίες εφαρμογής της σύμβασης και δεν προέβη στην αναθεώρησή της". Σημείωσαν δε ότι υπάρχει έλλειψη αξιοπιστίας, όσον αφορά το προοριζόμενο ποσό για διανομή κερδών στους τυχερούς του λαχείου, που ανέρχεται στο 45% των ακαθάριστων εισπράξεων από τις πωλήσεις.

Ανταπαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Δρυς τόνισε πως η συγκεκριμένη σύμβαση υπογράφτηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως απορεί για το ότι η Νέα Δημοκρατία διαμαρτύρεται για μια σύμβαση που αυτή η κυβέρνηση υπέγραψε, όταν ήταν κυβέρνηση!

Παίρνοντας το λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, σημείωσε κατ' αρχήν πως "η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία αντίρρηση ως προς το να δίνονται σε ιδιώτες, όπως φάνηκε, λαχεία". Πρόσθεσε πως "είμαστε γενικά αντίθετοι στην ανάπτυξη του τζόγου στη χώρα μας. Είναι γνωστό ότι, όπου υπάρχει καλπάζουσα εξαθλίωση, καλπάζει ο τζόγος, γιατί οι διάφορες κυβερνήσεις και οι ευνοούμενοί τους ιδιώτες στηρίζονται πάνω σ' αυτήν την εξαθλίωση, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες, ότι με τον τζόγο, με τα λαχεία θα μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημά τους".

Αναφερόμενος, παράλληλα, στην ουσία της κόντρας που έχει ξεσπάσει για το "Ξυστό", ο Στρατής Κόρακας υποστήριξε ότι δεν είναι άσχετο με τις διαμάχες συμφερόντων που υπάρχουν. Οπως τόνισε, "είναι ένας πόλεμος που έχει ξεσπάσει για την ψηφιακή τηλεόραση. Το συγκρότημα Τεγόπουλου θέλει να την έχει αυτό, το συγκρότημα Λαμπράκη - Κόκκαλη θέλει να την έχει αυτό και γίνεται αυτός ο πόλεμος και έχουμε την ανταλλαγή χαρακτηρισμών, ύβρεων ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα". Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ προκάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει στο γιατί δεν έχουν υπάρξει κυρώσεις, παρά τις παραβιάσεις που έχουν γίνει στα κέρδη του "Ξυστού", κάνοντας λόγο για"σκανδαλώδη εύνοια προς τον Κόκκαλη". Κατέληξε, ζητώντας να αναληφθεί το στιγμιαίο λαχείο από τη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων ή να γίνει νέος διαγωνισμός.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org