Σάββατο 9 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγρια ζώα σε κλουβιά

Ενας Βρετανός εκπαιδευτής αγρίων ζώων μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Φλόριντα μετά από επίθεση μιας τίγρης.

Ο Ρίτσαρντ Τσίπερφιλντ, που εργαζόταν σε τσίρκο υποβλήθηκε σε σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι στο ιατρικό κέντρο του Μπέιφορντ της Φλόριντα.

Ο 24χρονος εκπαιδευτής δέχτηκε την επίθεση μιας τίγρης της Βεγγάλης βάρους 150 κιλών.

Η τίγρη τον δάγκωσεστο κεφάλι. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο τσίρκο αναγκάστηκαν να πιάσουν το ζώο και να του ανοίξουν το στόμα για να απελευθερώσουν το κεφάλι του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Πέτερσμπεργκ, της Φλόριντα.

Ο αδελφός τουκι ένας άλλος εκπαιδευτής "αναγκάστηκαν" να σκοτώσουν την τίγρη με καραμπίνα. Τα δύο αδέλφια είναι μέλη μιας από τις γνωστότερες και παλαιότερες οικογένειες τσίρκων της Βρετανίας και το τσίρκο είναι ιδιοκτησία του πατέρα τους.

Ητίγρη ήταν μια από τις 14 που βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης στη σκηνή του τσίρκου καθώς γινόταν βιντεοσκόπηση της παράστασης.

Η παράσταση τη μέρα που εκτυλίχτηκε το γεγονός αυτό, δόθηκε κανονικά χωρίς τη μια τίγρη. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής είχε ενταχθεί στη δύναμη του τσίρκου ένα μήνα πριν, ενώ ο αδελφός του Γκράχαμ εργάζεται στο τσίρκο από το 1993.

Σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα "Τάιμς" του Σεντ Πέτερσμπεργκ ο Ρίτσαρντ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Οι τίγρεις είναι εξαρτώμενα και κομψά ζώα. Τα έχω ερωτευτεί. Είναι τόσο μεγαλοπρεπή". Αυτό όμως που παρέλειψε να πει, τόσο αυτός, όσο και οι συνάδελφοί του, είναι τι γυρεύουν τα άγρια ζώα φυλακισμένα σε κλουβιά να περιφέρονται από δω κι από κει, έξω από το φυσικό τους περιβάλλον για να πλουτίζουν κάποιοι. Ως πότε θα συνεχίζεται το αίσχος αυτό;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ