Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κριτική για τον τρόπο συζήτησης!

Στον τρόπο που συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την "Ολυμπιακή Αεροπορία" στην Ολομέλεια της Βουλής, στάθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.Κατήγγειλε την κυβέρνηση για προχειρότητα με την οποία παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο και τις συνεχείς αλλαγές στο περιεχόμενό του.

Αναφέρθηκε συνολικά στο κυβερνητικό έργο και στην πορεία προς την ΟΝΕ, λέγοντας ότι άλλες χώρες έκαναν τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται με κοινωνική συνοχή, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που "δεν ανέλαβε τις ευθύνες της απέναντι στον ελληνικό λαό".

Για την "Ολυμπιακή Αεροπορία" μίλησε για έλλειψη προγράμματος εξυγίανσης της εταιρίας, η οποία έχει επισημανθεί από καιρό, καθώς και έλλειψη επιχειρησιακών προγραμμάτων ανάπτυξης της εταιρίας. Τόνισε επίσης πως εν κρυπτώ υπάρχουν δεσμεύσεις για τη μετεγκατάσταση της ΟΑ στο αεροδρόμιο των Σπάτων, οι οποίες δεν έχουν έρθει στη Βουλή. Παράλληλα, ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις για τη μέχρι τώρα αποτυχία των προηγούμενων προγραμμάτων εξυγίανσης.

Ο Δ. Τσοβόλας

Μιλώντας αργά προχτές το βράδυ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό "αφαιρεί ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων και προετοιμάζει την αναλογική εφαρμογή της κατεδάφισης αυτών των δικαιωμάτων και στον υπόλοιπο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα".

Ο Δ. Τσοβόλας κατήγγειλε ότι ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής διεξήγαγαν απλώς έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό άκρατου νεοφιλελευθερισμού, στην προσπάθειά τους να γίνει ο ένας περισσότερο αρεστός από τον άλλο στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τους Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, προκειμένου οι τελευταίοι να του αναθέσουν, ως καλύτερου διαχειριστή, τη διαχείριση συμφερόντων τους σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ