- Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις φορέων, που καταγγέλλουν την επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού Λαμπούν στον Πειραιά και δηλώνουν συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο. H Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών... - 1998-04-10 00:00:00.0"/> - Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις φορέων, που καταγγέλλουν την επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού Λαμπούν στον Πειραιά και δηλώνουν συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο. H Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών... - 1998-04-10 00:00:00.0" /> Ο Πειραιάς να μείνει λιμάνι ειρήνης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Ο Πειραιάς να μείνει λιμάνι ειρήνης
  • Σήμερα στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή, το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό συλλαλητήριο
  • Πληθαίνουν οι αντιδράσεις φορέων και παραγόντων για την "επίσκεψη" των "ράμπο" του πολέμου

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις φορέων, που καταγγέλλουν την επίσκεψη του αμερικανικού αντιτορπιλικού "Λαμπούν" στον Πειραιά και δηλώνουν συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.

H Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", με κοινό δελτίο Τύπου τους, καταγγέλλουν την "επίσκεψη" του "Λαμπούν" και τονίζουν:

"Η ωμή προκλητική επέμβαση των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή είναι πρόσφατη, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. Τα μαύρα σύννεφα νέας στρατιωτικής επέμβασης παραμένουν.

Η ΝΑΤΟποίηση και ο διαμελισμός του Αιγαίου έχουν απροκάλυπτα εκδηλωθεί εδώ και καιρό.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ν. Μπερνς σε ρόλο ανθύπατου, γνήσιος απόγονος του Πιουριφόι της μαύρης εποχής που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία της χώρας, επεμβαίνει προκλητικά στα εσωτερικά μας ζητήματα με τη δουλική υποτελή κάλυψη της κυβέρνησης, προκειμένου να επιβάλει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Με την ανεπιθύμητη "επίσκεψη" - πρόκληση του αντιτορπιλικού πλοίου του αμερικανικού στόλου, στις 10 Απρίλη, επιχειρείται να μειωθούν και στην πορεία να εξουδετερωθούν τα αντιαμερικανικά - αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της προκλητικής πολιτικής, το λιμάνι του Πειραιά και γενικότερα τα λιμάνια της χώρας εκχωρούνται για να αποτελέσουν βάσεις εξόρμησης για την πραγματοποίηση των τυχοδιωκτικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών της "νέας τάξης" ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Καλούμε τους εργαζόμενους γενικότερα τον πειραϊκό λαό να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Να συμμετέχουν μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 10 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στον Πειραιά στην Πλατεία Κοραή.

Να διατρανώσουμε - βροντοφωνάξουμε τη θέληση του περήφανου λαού μας "Ο Πειραιάς να μείνει λιμάνι της ειρήνης", "Κανένας Αμερικάνος ναύτης στην πόλη μας"".

  • Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας, κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και γενικότερα τον πειραϊκό λαό να εντείνει την πάλη του ενάντια στους φονιάδες των λαών Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. "Να συμμετέχουμε μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της 10 Απρίλη. Να διατρανώσουμε, βροντοφωνάξουμε τη θέληση του περήφανου λαού μας. Ο Πειραιάς να μείνει λιμάνι της ειρήνης. Κανένας Αμερικάνος στην πόλη μας",τόνισε ο Γ. Τούσσας.
  • Είκοσι πέντε εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία του Πειραιά εξέδωσαν την ακόλουθη καταγγελία:

"Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, νέες, την Παρασκευή 10 Απρίλη έρχεται στο λιμάνι του Πειραιά ένα υπερσύγχρονο πολεμικό πλοίο του αμερικάνικου στόλου. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα, με την ανοχή της κυβέρνησης, γίνεται προτεκτοράτο και ο σκοπός της επίσκεψης είναι η επιβεβαίωση της υποταγής της χώρας μας στα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

Γι' αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση να πάρουμε μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή".

Η προαναφερόμενη καταγγελία διαβάστηκε στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του Πειραιά.

  • Το Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Πειραιά, σε ανακοίνωσή του, τονίζει:

"Καταδικάζουμε την παρουσία του πλοίου του αμερικάνικου στόλου, όπως επίσης και τις παρεμβάσεις του Αμερικάνου πρέσβη στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας. Η παρουσία τους είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ