Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμερικανική "ΣΦΙΓΓΑ" στο λιμάνι

Νέα ωμή πρόκληση προς το φιλειρηνικό λαό της Θεσσαλονίκης αποτελεί ο κατάπλους της Ναυαρχίδας του αμερικάνικου αμφίβιου συγκροτήματος πολεμικών πλοίων SIX, χτες το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ενώ ήδη έχουν γενικευτεί οι αντιδράσεις στον Πειραιά για την "επίσκεψη" του αμερικανικού αντιτορπιλικού του 6ου Στόλου.

Χτες στις 11.30 το πρωί το "USS Wasp" (LHD 1) αμφίβιο πλοίο επίθεσης, πολλαπλών χρήσεων του Αμερικάνικου Ναυτικού, έφτασε στη Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνει μέχρι και την επόμενη Δευτέρα 13 του Απρίλη. Η "αμερικάνικη "Σφήγκα"" κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα σε μια εντελώς νέα σειρά πολλαπλής χρήσης αμφίβιων πλοίων και κύρια αποστολή έχει την επιβίβαση, ανάπτυξη και υποστήριξη μιας αποβατικής δύναμης πεζοναυτών. Το δηλητηριώδες κεντρί της "Σφήγκας" είναι ικανό και άξιο, όπως φαίνεται, να επιβάλει τα "φιλειρηνικά" σχέδια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στη Βαλκανική, αφού το συγκεκριμένο πλοίο με μήκος 260 μέτρων, έχει πλήρωμα 1.077 άνδρες και γυναίκες, 80 αξιωματικούς και κουβαλάει 1.400 πεζοναύτες του 26ου Εκστρατευτικού Σώματος Πεζοναυτών Ειδικών Επιχειρήσεων, 24 ελικόπτερα και πέντε πολεμικά αεριωθούμενα τύπου "Χάριερ AV - 8B".

Ο κατάπλους της "Σφήγκας" δύο μόλις μήνες μετά την "επίσκεψη" της Ναυαρχίδας του 6ου Στόλου "LASALLE" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που είχε προκαλέσει μαχητικές αντιδράσεις και διαδηλώσεις του λαού, έρχεται και πάλι να προκαλέσει την οργή των Θεσσαλονικέων που βλέπουν την πόλη τους να μετατρέπεται σε ορμητήριο των Αμερικανών για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες στην περιοχή των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ