Παρασκευή 10 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ωμή πρόκληση προς τον ελληνικό λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την "επίσκεψη" του αμερικανικού πλοίου

Την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου του 6ου Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, με την πλήρη ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η παρουσία πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί ωμή πρόκληση προς τον ελληνικό λαό.

Η επίσκεψη έχει πραγματικό στόχο να δώσει μια παραπλανητική, δήθεν φιλική, εικόνα της πολιτικής των ΗΠΑ, με επιδίωξη την άμβλυνση των αντιαμερικανικών - αντιιμπεριαλιστικών αισθημάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας έχουν πικρή και οδυνηρή εμπειρία από τέτοιες επισκέψεις και γενικά από το ρόλο της πολεμικής μηχανής των δολοφόνων των λαών. Τέτοιες εξελίξεις, όχι μόνο δεν προοιωνίζονται κάτι θετικό, αλλά και προκαλούν βαθύτατη ανησυχία, ιδιαίτερα τη στιγμή που η κατάσταση στα Βαλκάνια "βράζει" και ο εκεί ρόλος των ΗΠΑ είναι άμεσος και εγκληματικός.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτρέπει τον ελλιμενισμό στον Πειραιά του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ, κανέναν δεν εκπλήσσει. Είναι γνωστά πράγματα και ο βίος και η πολιτεία της.

Το λόγο τον έχει ο λαός, που δεν πρέπει να επιτρέψει την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό όλης της χώρας να κάνει στοιχείο των καθημερινών αγώνων του τα συνθήματα "Εξω ο 6ος Στόλος", "Εξω οι ιμπεριαλιστές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ