Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Σε ρόλο υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη!

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Ζακ Λικ Ντεάν και τον γενικό γραμματέα της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης Χοσέ Κουτιλέιρο, συναντήθηκε χτες στις Βρυξέλλες, κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στη βελγική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Με τον Βέλγο πρωθυπουργό, ανέφεραν κύκλοι του Κώστα Καραμανλή, είχαν μία μακρά συζήτηση εφ' όλης της ύλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως το ζήτημα της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, της τόνωσης της απασχόλησης, των δημοσιονομικών προοπτικών της Κοινότητας, καθώς επίσης και για το ζήτημα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και των σχέσεων με την Τουρκία.

Ο Κ. Καραμανλής υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις ιδίως στα δύο τελευταία θέματα και όπως διευκρινίστηκε χαρακτηριστικά από κύκλους προσκείμενους"δεν ήρθε στις Βρυξέλλες για να τονίσει τις διαφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, αλλά για να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις". Σ' ό,τι αφορά το θέμα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ζακ Λικ Ντεάν ανέφερε προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι "υπάρχουν ακόμα κάποιες πιθανότητες να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία" και υποστήριξε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, σεβόμενη όμως τις βασικές αρχές που περιέχει η Σύνοδος Κορυφής του Λουξεμβούργου για το θέμα αυτό. Σε ό,τι αφορά το θέμα της Κύπρου, ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι θεωρεί θετική την πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην κυπριακή αντιπροσωπεία που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις ένταξης, τονίζοντας παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα ξεκινήσουν με βάση τα συμπεφωνημένα, ανεξάρτητα από το αν θα συμμετάσχουν ή όχι οι Τουρκοκύπριοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ